Vážení zákazníci, po dobu Velikonoc Pá-Po bude prodejna uzavřena. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek. Přejeme krásné Velikonoce. Váš tým #bestdrink.cz

Diageo vzalo do učení první bednářky

Angela Cochraneová a Kirsty Olychicková se připojily k týmu 16 učňů ve skotské palírně Camge Cooper Diageo v Clackmannanshire ve Skotsku. Zástupce společnosti Diageo uvedl, že nábor dvou žen do týmu bednářů je průlom v dosavadní bariéře řemesla, jež dříve patřilo pouze mužům. Toto učení je vlastně čtyřletý kurz, který poskytuje teoretické a praktické zkušenosti s tradicí stavby sudů.

Angela Cochrane, bývalá sestra na psychiatrii, získala místo v učebním programu poté, co se o něm poprvé dozvěděla prostřednictvím reklamy na Facebooku. Své rozhodnutí okomentovala slovy: „Zjistila jsem si něco o tomto řemesle na netu a pomyslela jsem si, že to zní jako opravdu zajímavá kariéra. Nakonec se to ale ukázala jako mnohem složitější, než jsem si myslela. Ovšem po pár dnech praxe se mi vše, od manipulace se sudy po práci s kladivem, zdá mnohem jednodušší a přirozenější.“

 
Obrázek článku
 
 
 
 
 

Kirsty Olychick opustila svůj domov v Kanadě, aby se mohla zapojit do učení. "Vždycky mě fascinovalo skotské řemeslo, takže toto je něco, do čehož jsem vždycky chtěla být zapojena. Líbí se mi, že se naučíte řemeslnou dovednost a vidíte, jak vám něco úžasného roste pod rukama. Opravdu je vzrušují stát se součástí budování nové generace skotského řemesla.

Ředitel střediska Diageo International Supply Centre Ewan Andrew uvedl: „Jsme potěšeni, že jsme Angelu a Kirsty mohli přijmout do zaměstnání a oslavit tak to, že máme první ženy v bednářském řemesle. Společnost Diageo dnes vyrobí více než 400.000 sudů ročně, které používá na dozrávání alkoholu ze svého portfolia.