Změna otevírací doby na kamenné prodejně během letních prázdnin. PO - PÁ 9 - 19 hod. SO,NE zavřeno!

Nikka from the Barrel o objemu 3 litrů

K 80. výročí založení palírny vznikla unikátní Nikka from the Barrel o objemu 3 litrů stejného tvaru jako standardní láhev. K láhvi přísluší dřevěný podstavec, pipeta, dvě nalévátka a dárková taška.

Nikka from the barrel je míchaná whisky s obsahem alkoholu 51,4 %. Je vyráběna z obilí a sladu z destilerie Miyagikyo a ze sladu z destilerie Yoichi. Nikka from the barrel zraje v jednou použitých sudech po bourbonu a vyznačuje se perfektní vyvážeností stylu japonské whisky. Ve vůni jsou cítit ovocné tóny, pomerančová kůra a meruňky. Chuť je mírně nasládlá, kořeněná, s dubovými tóny. Doporučujeme přidat trochu vody pro zjemnění. Vítěz z roku 2007 jako nejlepší japonská míchaná whisky. 

PÁR SLOV O PALÍRNĚ NIKKA WHISKY DISTILLING CO.,LTD.

Palírna Nikka Yoichi (Hokkaido) Distillery byla založena v roce 1934 v Sapporu na ostrově Hokkaido, palírna Nikka Sendai Distillery byla založena v roce 1969 v Miyagi. Pod společnost ještě patří palírny obilné whisky Tochigi Distillery a Nishinomiya Distillery, plnírna a sklady Kashiwa a palírna ostatních lihovin Hirosaki. Vše postupně uvedl do života Masatuka Taketsuru (1894-1979), který v letech 1917 až 1920 studoval a praktikoval ve Skotsku, odtud si také přivezl manželku. Při studiích na univerzitě v Glasgow se naučil blendování a destilaci a své zkušenosti měl zúročit při výrobě japonské whisky pro firmu Settsu Shuzo. V roce se 1920 se vrátil zpět do Japonska, kde zjistil, že se zamýšlený projekt pravděpodobně nikdy neuskuteční. O dva roky později ztratil práci, a tak v roce 1923 vstoupil do skupiny Kotobukiya, pro kterou postavil destilerii poblíž města Kjóto, a tak se stal v roce 1924 otcem první japonské whisky. V roce 1934 se Masataka Taketsuru rozhodl osamostatnit, založil společnost Nippo Kaju, nechal postavit destilerii Yoichi na ostrově Hokkaidó a ještě v tomtéž roce začal vyrábět první blendy. V roce 1952 společnost Nippo Kaju definitivně přijala název Nikka Whisky. V roce 1969 vybudoval další destilerii na ostrově Honšú poblíž města Sendai. O 10 let později Masataka Taketsuru ve věku 85 let zemřel.

Nikka´s Oldest Distillery je druhou největší společností na japonském trhu, má necelých 20% trhu. Pod společnost Nikka patří několik palíren a společnost vyrábí velké množství značek whisky. Ke zrání používají sudy po bourbonu a po sherry, u některých značek i nové. Whisky vyráběné v palírně Sendai jsou jemnější a jsou vesměs charakterizovány jako "Lowland", z palírny Yoichi jako "Highland".

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení