Signovaná Metaxa Angels‘ Treasure

2.11.2016 zavítal do Prahy Master Blender společnosti Metaxa Costas Raptis, aby představil nový přírůstek do portfolia – Metaxa Angel´s Treasure. Příjemné setkání proběhlo ve vyhlášeném baru Black Angels a mimo ochutnávku nové Angel´s Treasure se nabízely také míchané drinky na základě Metaxa 12*.

Dostali jsme možnost se této výjimečné události zúčastnit a dozvědět se mnoho jedinečných informací o výrobě tohoto mimořádného destilátu. Využili jsme příležitosti návštěvy pana Raptise a nechali si od něj několik láhví podepsat. Jedna z nich zůstane v naší sbírce, ostatní signované láhve nabízíme k volnému prodeji.

Metaxa Angels Treasure je velmi jemný nápoj stvořený Metaxa Masterem Constantinosem Raptisem, který se vyznačuje mimořádnou koncentrací a intenzivním aroma, tak klasickým pro Metaxu. Tajemství skryté po desetiletí hluboko ve sklepích Metaxa je vzácným darem pro všechny milovníky prémiových destilátů.

Za Metaxou Angels‘ Treasure a její unikátní chutí stojí tajemství sklepů House of Metaxa v Attice. Přírodní podmínky jsou v nich trochu jiné než v ostatních sklepích, kde se uchovávají destiláty. Obvykle pečlivě ošetřované špičkové destiláty po celém světě trpělivě čekají v sudech, stárnou a zrají ovlivněné okolním prostředím. Během této doby voda i alkohol díky odpařování unikají póry v sudech. V obvykle vlhkých podmínkách se přirozeně odpařuje více alkoholu než vody, takže stárnutím podíl alkoholu v nápoji klesá. Tomu, co ze sudu vyprchá,  se říká Angels‘ Share. 

Ve sklepích Metaxa House v Attice je ale všechno jinak. V Attice je nízká vlhkost a po celý rok mírné a stabilní teploty. Andělé si proto vezmou větší podíl vody a nám zanechají koncentrovanější směs s intenzivním aroma. Nápoj, který zůstane má tak výrazně vyšší obsah alkoholu než před stočením do sudu. Metaxa Angels‘ Treasure zraje v těchto sklepích po dlouhá desetiletí.