Tatranské čaje Tatratea

Když navštívíte Vysoké Tatry a jejich „zbojnické tatranské koliby“, každý Vám nabídne jako aperitiv svojí specialitu – horký čaj z tatranských bylin zalitý koncentrovaným lihem a oslazený medem. Firma Karloff tento zážitek přivádí v originální designované láhvi.

Jednotlivé druhy Tatratea jsou barevně odlišené tak, aby bylo na první pohled jasné, o který druh se jedná. Nejslabší 22% Tatratea v bílé láhvi má výraznou kokosovou příchuť. Tatratea 32% představuje citrusovou příchuť, barva láhve je proto limetkově zelená. Tatratea 42% napovídá o obsahu, který se skládá z výtažku broskví a bílého čaje. Tatratea 52% je extraktem černého čaje, proto má také elegantní černou láhev. Lesní ovoce a barva lesních plodů značí Tatratea 62%. Nejostřejší Tatratea 72% je prodáván v kovově stříbrné láhvi.

Společnost KARLOFF s.r.o.

Na zemědělské farmě Cífer - Háj se pěstovaly a stále pěstují prvotřídní obiloviny. Ty se do poloviny 20. století zpracovávaly v místním lihovaru, který byl po znárodnění uzavřen.

V období let 1999-2000 zakladatelé společnosti intenzivně uvažovali o výstavbě moderního palírny na této farmě. Její historickým názvem byl "majer Karlův Dvůr". Na základě tohoto pojmenování byla založena v roce 2002 společnost Karlov Účetní s.r.o. Cífer. Z důvodu upevnění marketingové pozice na trhu byla vygenerována z názvu Karlův Dvůr marketingová značka KARLOFF ® a dne 24. 9. 2004 byla zapsána do rejstříku Úřadu průmyslového vlastnictví jako ochranná známka pod číslem 2908-2004. Zároveň došlo i ke změně jména společnosti na KARLOFF s.r.o.

Po průzkumu využití kapacit stávajících lihovarů na Slovensku, se od záměru výstavby odstoupilo a výroba lihovin se realizovala v subdodávce u partnera Steffan Distillery Company s.r.o.  Svodín. Od 1. srpna 2008 se výhradním výrobcem stala TATRANSKÁ Likérka s.r.o. se sídlem v Kežmarku. Hlavní aktivitou společnosti KARLOFF s.r.o. je budování regionálně silných značek na trhu s lihovinami.