Vážení zákazníci, ve středu 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

Whisky Amrut

Whisky Amrut je vyrobena z vybraného indického ječmene pěstovaného na úpatí Himalájí (915 m n.m.), živeného přírodními prameny a ošetřovaného tradičními zemědělskými postupy. Je pečlivě rozmačkán a destilován v malých dávkách, aby se zachovalo jeho přírodní aroma. Pak whisky zraje v dubových sudech v Bangalore - zahradním městě - v Indii. Je plněna do láhví přímo ze sudu. 

Indická whisky je na evropském trhu zastoupena jedinou značkou Amrut. V horkém indickém podnebí dochází při zrání k velkým ztrátám destilátu (12% ročně, v Evropě 3%), ale podnebí zároveň urychluje proces zrání, takže znalci skotské whisky, kteří dostali ochutnat 4letou Amrut, ji srovnávají s 10letou whisky z oblasti Speyside. Její výjimečnou kvalitu potvrzují i její ocenění -  třetí nejlepší whisky roku 2010, nejlepší indická whisky roku 2010 a 97 bodů v Jim Murray - Whisky Bible.