Po celá dvě století je Courvoisier ručně vyráběný a velmi oceňovaný koňak, který kombinuje tradiční technologie výroby s neúprosně nastupujícími inovacemi. Díky čtyřem nejlepším Cru apelacím v Cognacu mohou místní Master Blenders vytvářet úžasné směsi, díky kterým se dlouhodobě řadí mezi čtyři vůbec nejuznávanější koňakové značky.
Courvoisier je v současné době jedinou značkou koňaku, kde se kontroluje celý proces výroby - od hroznů až po finální lahev. Velmi úzce spolupracují s více než 800 producenty hroznů, aby si byli jisti kvalitou suroviny. Zároveň velmi úzkostlivě dbají na kvalitu sudů - ty se ručně vyrábí z přes 200 let starých dubů, na základě přesných specifikací. Po celou dobu historie značky byl velký důraz kladen na kvalitu. Ať už je to výběr hroznů pouze z nejlepších oblastí, zrání ve špičkových sudech, či umění míchání - za 200 let historie se vystřídalo pouze 6 master blenderů! Courvoisier tak nezklame žádného milovníka těch nejlepších koňaků.