Zrození whisky Prádlo
Výroba whisky v Prádle začala v roce 1976, kdy se Československo snažilo vytvořit vlastní odpověď na slavný skotský destilát a pokusit se vyrobit něco podobného jako je skotská whisky. Výsledkem byla řada experimentálních whisky, z nichž později vzešla známá značka whisky Hammer Head. Ta zanikla s posledním plněním – a vznikl prostor pro novou éru: whisky Prádlo.
V roce 2010 byla v palírně obnovena pravidelná destilace, která využívá výhradně český ječmen odrůd Bojos a Overture sladovaný v Bruntále. Fermentace probíhá s pomocí pekařských kvasnic, následná dvojitá destilace se odehrává nejprve v koloně (kolonová destilace) ze 70. let a poté v klasických měděných kotlích (pot still). Výsledný destilát zraje v silně vypálených sudech z českého zimního dubu, jejichž dřevo výrazně ovlivňuje výsledný charakter whisky.
Za vysokou kvalitou výsledné české whisky stojí také zkušenosti Kristiny Demelové, která nyní pracuje na pozici master distiller a v palírně pracuje již od roku 1985, kdy sem nastoupila po studiích na VŠCHT na potravinářské fakultě. Ta dnes také stojí za všemi současnými edicemi whisky Prádlo.