Vážení zákazníci, ve středu 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

A.H.Riise Non Plus Ultra Very Rare Black Edition 0,7 l

Kód: 1271302
Značka: A.H.Riise
2 299 Kč 3 284,29 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
26.4.2024
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Non Plus Ultra Black je nová limitovaná edice palírny A.H.Riise. To, po čem rum dostal název, jsou speciální extrémně vypalované dubové sudy, ve kterých tento rum dozrává. V aroma můžeme cítit kořeněnou vůni melasy, cedrové dřevo, silné tabákové tóny a vanilku. V chuti dominují tóny ovoce, karamelu, vanilky a tabáku. 

Termín "Non Plus Ultra" pochází z latinské mytologie. Za Héraklovými (řecky) sloupy, neboli Herkulovými (latinsky) sloupy (dnešní Gibraltar) – byla pro staré Římany hranice světa. Volně přeloženo: "Dál už ne!" Jinými slovy: za touto hranicí končil civilizovaný svět, byl to vrchol všeho nejlepšího.

Informace o alergenech.

A.H.Riise Non Plus Ultra Very Rare Black Edition 0,7 l

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
A.H.Riise Non Plus Ultra Very Rare Black Edition 0,7 l

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
A.H.Riise Non Plus Ultra Very Rare Black Edition 0,7 l

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
A.H.Riise Non Plus Ultra Very Rare Black Edition 0,7 l

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Karibské rumy
% alkoholu: 42
Objem: 0,7 l
Stáří: 25 let
Výrobce: A.H.Riise
Země: Americké Panenské ostrovy

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

RUM A.H. RIISE

Když sedíte v pohodlném křesle se sklenkou rumu A.H.Riise a vychutnáváte si jeho skvělou chuť, možná Vás napadne, jak se takové dokonalé chuti dá docílit. A.H.Riise je směs složená z rumů, které zrály v pečlivě vybraných sudech. Výběr správných sudů je první krok k dokonalému rumu a jedním z nejdůležitějších odpovědností sklepmistra. Barrel musí být správně starý, z kvalitního dřeva, a především záleží na tom, co v něm zrálo předtím.

   #ShowMore# 

Rum se vyrábí po celé karibské oblasti a každý ostrov nebo země má své vlastní zvláštní vlastnosti. Jamajka, Trinidad a Tobago, stejně jako Guyana představují tzv. britskou školu. Chuť je obvykle těžká, tmavá, kořeněná, živá a s delší dochutí. Rum je známý svou vůní, kdy můžete v nosu cítit až téměř med. Guatemala, Nikaragua, Barbados, Panama a rumy z Dominikánské republiky jsou lehčí a sladší, s výraznými tóny tropického ovoce, které pocházejí z místních kmenů kvasinek. Nic navíc není přidáno, výrobci pracují vědomě s výraznými vůněmi a chutěmi, které mohou tyto kvasinky poskytnout. Master blender A.H.Riise musí jednotlivé rumy pečlivě vybírat, aby se navzájem doplňovaly a podporovaly své nejlepší vlastnosti. Musí vzít to nejlepší ze všech koutů světa a vytvořit dokonale vyvážený nápoj – rum A.H.Riise.

Historie

Historie produkce rumu na západě Indie je poměrně dramatická. Když Dánsko kolonizovalo západní indické ostrovy svatého Jana a svatého Tomáše, byly neobývané. Postupně Dánsko založilo plantáže, kde k práci využívalo otroky, a mělo četné konflikty s ostatními národy. Aby zvětšil flotilu, přiznal dokonce první dánský guvernér západní Indie pirátům právo plavit se pod dánskou vlajkou. V hlavním městě St. Thomas proto dosud najdete "Skytsborg" - hrad Blackbeards, pojmenovaný po slavném pirátovi.

Albert Heinrich Riise (1810-1882) se v roce 1838 plavil se na ostrov Saint Thomas s úmyslem otevřít si zde lékárnu. Konkurence byla poměrně malá a on snadno získal právo obchodovat s léčivými přípravky. Nedisponoval ale dostatečnými finančními prostředky, proto se spojil s majorem Kjellerup, který byl velmi bohatý. Inovativní a pracovitý Riise rozvíjel společnost a rychle zjistil, že peníze se dají vydělat prodejem výrobků mimo repertoár lékárny. Začal prodávat výrobky pro domácnost, kosmetiku, konzervy, čokoládu, a nakonec se stal i průkopníkem v oblasti destilace rumů s přídavkem hořké chuti. Ty byly v té době používány hlavně pro léčebné účely, především jako velmi potřebná a vyhledávaná léčba střevních, žaludečních a dalších poruch. Riise vyvezl rum do mnoha zemí a stal se mimořádně bohatým. Riise byl na ostrově St. Thomas oceněn mnoha čestnými pozicemi. Byl předsedou Colonial Advisory Board, Churchwarden a členem občanského výboru. V jednom okamžiku byl ředitelem banky St. Thomas a členem představenstva v řadě obchodních podniků. V roce 1860 byl z roku 1867 vyznamenán rytířem řádu Dannebrog, v roce 1867 členem právního poradce, v roce 1868 členem dánské svobodné společnosti. V roce 1873 se stal rytířem švédského řádu Vasa.

Později se vrátil zpět do Kodaně, kde koupil velkou vilu na Frederiksbergu, kterou nazval „Villa Saint Thomas“. Založil zde zahradu se vzácnými a exotickými rostlinami, nechal vyhloubit rybníky a postavit velký skleník. Zemřel v roce 1882 ve věku 72 let a je pohřben v Solbjergu Parkkirkegård, kde jeho hrob ještě stále existuje.