Angostura 1919 0,7 l

Kód: 1282490
Značka: Angostura
899 Kč 1 284,29 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
30.7.2024
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tento karibský rum má chuť s jemným a zaobleným začátkem, který přechází k chuti karamelu, oříšků, koření a lehké dřevitosti. Ve vůni je cítit karamel, vanilka a kokos. Je to elegantní a lehký rum určený k samostatnému pití.

Informace o alergenech.

Angostura 1919 0,7 l

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
Angostura 1919 0,7 l

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Angostura 1919 0,7 l

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Angostura 1919 0,7 l

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Rumy
% alkoholu: 40
Objem: 0,7 l
Stáří: 8 let
Výrobce: Angostura
Země: Trinidad&Tobaggo

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Rum Angostura je jedním z nejznámějších rumů pocházejících z Karibiku. Je pojmenován po městečku Angostura na ostrově Trinidad, kde se slavná palírna Angostura Limited nachází. Historie tohoto rumu sahá až do 19. století, konkrétně do roku 1824, kdy Johann Gottlieb Benjamin Siegert, německý lékař, voják a bylinkář, založil továrnu na výrobu hořkých bylin. Jeho bylinné tonikum, známé jako Angostura Bitters, se stalo populárním lékem proti žaludečním potížím a bylo využíváno i jako důležitá složka pro rumové koktejly. Jeho syn, Carlos Siegert, rozšířil rodinný byznys o výrobu rumu. V roce 1875 začala továrna vyrábět rum pod značkou "Rum Angostura". Od té doby se rum Angostura stal ikonickým produktem a exportuje se do mnoha zemí po celém světě.

   #ShowMore# 

Rum z Trinidadu Angostura

Ostrov Trinidad je známý svou dlouhou tradicí výroby rumu a místní rodiny si toto umění předávají z generace na generaci. Díky tomu se přirozeně podařilo spojit moderními výrobní procesy s těmi tradičními. Je to ale pouze část důvodů, proč jsou místní rumy natolik úspěšné. Místní cukrová třtina má díky bohatému podloží vynikající vlastnosti a je ideální pro karibský rum. Po jejím sklizení, které probíhá ve většině případů ručně, následuje ještě dlouhá cesta, než je rum stočen do láhví. Po destilaci a dalších potřebných procesech rum ve většině případů odpočívá dlouhé roky v dubových sudech pod pečlivým dohledem Masters Blenders. Ti z palírny Angostura mají vynikající pověst a zvyšují tak zájem o rumy z Trinidadu.