Appleton Estate 21 Y.O. 0,7 l
Kód: 1288010Související produkty
Detailní popis produktu
Appleton Estate 21 Y.O. je špičkový rum z Jamajky. Jde o blend vybraných kotlíkových a kolonových rumů, které se vyrábí za použití místní vápencem filtrované vody. Do rumů nejsou přidávány žádné přísady a v jamajském tropickém klimatu zrají v sudech po bourbonu minimálně 21 let.
Název Nassau Valley odkazuje a vzdává poctu úrodnému jamajskému údolí jež nese stejné jméno a od roku 1749 je domovem značky Appleton
Rum má zprvu květinové aroma, které postupně odhalí zralý ořechový charakter, s hlubokými tóny vanilky, jemné pomerančové kůry, muškátového oříšku, mandlí, kávy a kakaa. Má dlouhý, suchý a lahodný závěr.
Informace o alergenech.

Expres po Praze

Rychlé dodání
Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Kamenná prodejna
V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Alkoholu rozumíme
Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.Doplňkové parametry
Kategorie: | Karibské rumy |
---|---|
% alkoholu: | 43 |
Objem: | 0,7 l |
Stáří: | minimálně 21 let |
Výrobce: | Appleton |
Země: | Jamajka |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Rumová palírna Appleton se řadí mezi jedny z nejstarších na světě. Výjimečné a komplexní rumy, které mají své fanoušky po celém světě, jsou na ostrově vyráběny po více než 270 let. Na Jamajce se zároveň jedná o nejstarší nepřetržitě fungující palírnu. Za dlouhou dobu své existence získal Appleton pověst špičkového rumu vyráběného tradiční metodou a poctivým zráním, díky čemuž se právem řadí mezi nejvyhlášenější rumové značky na světě. Za zmínku stojí také domněnka, že palírna existuje o více než 100 let déle a to konkrétně od roku 1655, kdy Jamajku převzal od Španělska anglický král. Na obsazení se podílel proslulý pirát Francis Drake, který odměnou dostal území, na němž se palírna nachází.
Palírna rumu Appleton se ukrývá v údolí Nassau v srdci Jamajky ve farnosti St. Elizabeth. Podmínky pro pěstování cukrové třtiny a výrobu rumu jsou zde ideální z klimatického i geologického pohledu. Místní vápencové půdní podloží přirozeně filtruje pramenitou měkkou vodu používanou k výrobě pravého karibského rumu. V celkové filozofii palírny se odráží úcta k tradičním výrobním postupům, ale také úcta k přírodě a s tím spojená ekologie. To vše se podepisuje na výsledné chuti rumů.
Srdcem každé palírny je vrchní master blender, který stojí za výsledným chuťovým profilem. U palírny Appleton stojí za tímto procesem Joy Spencer, která se stala v roce 1997 první ženou s titulem Master Blender na světě a nutno říct že svůj um prezentuje s velkým úspěchem.