Appleton Signature 0,7 l

Kód: 1287994
Značka: Appleton
519 Kč 741,43 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
13.6.2023
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Appleton Signature je plný, středně nasládlý rum o průměrném stáří 4 roky. Jde o delikátní blend 15 stařených rumů s hřejivě medovou barvou, šťavnatě ovocným aroma a plnou chutí. Má vyvážené komplexní citrusové aroma, ovocné a nasládlé tóny s jemným dotekem pomerančové kůry, sušených meruněk, čerstvých broskví, náznaku melasy a dřeva. Je skvělým základem pro rumové koktejly, ale i jednoduché míchané nápoje.

Informace o alergenech.

Appleton Signature 0,7 l

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
Appleton Signature 0,7 l

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Appleton Signature 0,7 l

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Appleton Signature 0,7 l

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Karibské rumy
% alkoholu: 40
Objem: 0,7 l
Stáří: 4 roky
Výrobce: Appleton
Země: Jamajka

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Rumová palírna Appleton se řadí mezi jedny z nejstarších na světě. Výjimečné a komplexní rumy, které mají své fanoušky po celém světě, jsou na ostrově vyráběny po více než 270 let. Na Jamajce se zároveň jedná o nejstarší nepřetržitě fungující palírnu. Za dlouhou dobu své existence získal Appleton pověst špičkového rumu vyráběného tradiční metodou a poctivým zráním, díky čemuž se právem řadí mezi nejvyhlášenější rumové značky na světě. Za zmínku stojí také domněnka, že palírna existuje o více než 100 let déle a to konkrétně od roku 1655, kdy Jamajku převzal od Španělska anglický král. Na obsazení se podílel proslulý pirát Francis Drake, který odměnou dostal území, na němž se palírna nachází.

Palírna rumu Appleton se ukrývá v údolí Nassau v srdci Jamajky ve farnosti St. Elizabeth. Podmínky pro pěstování cukrové třtiny a výrobu rumu jsou zde ideální z klimatického i geologického pohledu. Místní vápencové půdní podloží přirozeně filtruje pramenitou měkkou vodu používanou k výrobě pravého karibského rumu. V celkové filozofii palírny se odráží úcta k tradičním výrobním postupům, ale také úcta k přírodě a s tím spojená ekologie. To vše se podepisuje na výsledné chuti rumů.

Srdcem každé palírny je vrchní master blender, který stojí za výsledným chuťovým profilem. U palírny Appleton stojí za tímto procesem Joy Spencer, která se stala v roce 1997 první ženou s titulem Master Blender na světě a nutno říct že svůj um prezentuje s velkým úspěchem.