Produktové řady

    Cena

    Objem

    Cachaca

    Cachaca je brazilský národní nápoj a ročně jí Brazilci vypijí okolo 8 litrů na hlavu. Výrobou tohoto “brazilského rumu“ se zabývá okolo 6.000 palíren. Mimo Brazílii se jí nejvíce vypije v Německu, kde většina skončí v obrovsky populárním koktejlu Caipirinha.


    Typy


    V zásadě se dnes rozlišují dva typy Cachacy, jednak ta průmyslově vyráběná v obrovských množstvích v destilačních kolonách a potom Cachaca destilovaná ve starých destilačních kotlích, tzv. alembicích. Touto řemeslnou výrobou se zabývá nespočet malých společností a výroba je velmi podobná výrobě klasického rumu. Často se Cachaca nedá pomalu odlišit od smyslově podobného Rhumu Agricole.


    Zobrazit více informací Zobrazit méně informací

    Cachaca nebo rum


    Určité odlišnosti tu ale mezi Cachacou a rumem přece jenom jsou. Cachaca se smí vyrábět pouze v Brazílii a ke zrání jsou povoleny sudy z 23 druhů dřeva, ve kterých se skladuje v závislosti na tradici několik měsíců, ale i několik let. Kreativitě se meze nekladou, a tak se pro zrání používají sudy z dubu, ušlechtilých dřevin jako je kurbaryl, vonodřevo nebo nejtvrdší dřevo na světě zvané železné. Další specifikum je povolené procento alkoholu: lahvovat se smí pouze při 38-48% alkoholu. I to je jeden z důvodů, proč existuje takové množství Cachacas, které jsou skvělé pro přímé popíjení.

    Zobrazit méně informací

    Cachaca  Počet produktů: 3