A.H.Riise Signature

Na počátku tohoto roku rozšířila společnost A.H.Riise svoje portfolio a uvedla na trh nový rum – Signature. Po již vyprodané edici Platinum se jedná o další skvostný rum v jejich nejvyšší řadě.

A.H. Riise Signature je jedinečný exkluzivní rum s výbornou chutí a osvěžující vůní. Je vyroben ze směsi těch nejlepších a nejkvalitnějších rumů s různým věkem a původem, které značka A.H Riise vlastní. Každá taková edice se vyrábí ve velmi malých sériích v počtu kolem 2000 láhví. Rum je naplněn do krásné hranaté designové karafy s elegantním broušeným uzávěrem. Láhev je uložena v luxusní černé dárkové krabici. Signature je určen všem milovníkům super prémiových rumů a samozřejmě také znalcům, kteří do rumů investují. Vždyť láhve A.H.Riise Platinum, sotva před rokem vyprodané edice, se nyní prodávají již takřka za dvojnásobek jejich původní ceny. 

Značka A.H.Riise

Albert Heinrich Riise (1810-1882) se v roce 1838 plavil se na ostrov Saint Thomas s úmyslem otevřít si zde lékárnu. Konkurence byla poměrně malá a on snadno získal právo obchodovat s léčivými přípravky. Nedisponoval ale dostatečnými finančními prostředky, proto se spojil s majorem Kjellerup, který byl velmi bohatý. Inovativní a pracovitý Riise rozvíjel společnost a rychle zjistil, že peníze se dají vydělat prodejem výrobků mimo repertoár lékárny. Začal prodávat výrobky pro domácnost, kosmetiku, konzervy, čokoládu, a nakonec se stal i průkopníkem v oblasti destilace rumů s přídavkem hořké chuti. Ty byly v té době používány hlavně pro léčebné účely, především jako velmi potřebná a vyhledávaná léčba střevních, žaludečních a dalších poruch. A.H.Riise vyvezl rum do mnoha zemí a stal se mimořádně bohatým. Riise byl na ostrově St. Thomas oceněn mnoha čestnými pozicemi. Byl předsedou Colonial Advisory Board, Churchwarden a členem občanského výboru. V jednom okamžiku byl ředitelem banky St. Thomas a členem představenstva v řadě obchodních podniků. V roce 1860 byl z roku 1867 vyznamenán rytířem řádu Dannebrog, v roce 1867 členem právního poradce, v roce 1868 členem dánské svobodné společnosti. V roce 1873 se stal rytířem švédského řádu Vasa.

Později se vrátil zpět do Kodaně, kde koupil velkou vilu na Frederiksbergu, kterou nazval „Villa Saint Thomas“. Založil zde zahradu se vzácnými a exotickými rostlinami, nechal vyhloubit rybníky a postavit velký skleník. Zemřel v roce 1882 ve věku 72 let a je pohřben v Solbjergu Parkkirkegård, kde jeho hrob ještě stále existuje.