Vážení zákazníci, po dobu Velikonoc Pá-Po bude prodejna uzavřena. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek. Přejeme krásné Velikonoce. Váš tým #bestdrink.cz

Dictador Lalique 1976

Značka Dictador na konci letošního února zaznamenala fenomenální úspěch. Prestižní karafa číslo nula Generations Lalique 1976 byla vydražena v aukční síni Sotheby´s za neuvěřitelných 30.000 liber. A právě nyní v březnu přichází na trh dalších 300 láhví za výrazně nižší pevně stanovenou cenu, což je skvělá investiční příležitost.

Prestižní spojenectví

Kolumbijská značka Dictador se jako první producent rumu na světě spojila s proslulou uměleckou dílnou Lalique. V křišťálovém uměleckém díle se skrývá tekutý poklad, mistrovský blend rumů z roku 1976, který namíchal master blender Hernan Parra společně se svým otcem. Dictador Generation en Lalique 1976 je poctou již třetí generaci rodiny Parra, master blenderů značky Dictador. Křišťálová karafa, navržená společností Lalique, je inspirována magickou krásou Karibského moře, odrazy slunce ve vlnách a uklidňujícími bílými plochami nekonečných pláží. Při výrobě byla použita unikátní technologie „jasu a matu“, kdy světlo prostupuje karafou jako živou bytostí. Díky spolupráci se značkou Dictador, rozšířil Lalique svou sbírku jedinečných karaf s nejprestižnějšími světovými značkami destilátů jako je skotská whisky Macallan, koňak Hardy nebo vodka Beluga.

Dictador Lalique 1976

Kolekce je přísně limitována, pro celý svět bylo vyrobeno pouhých 300 karaf. Tento výjimečný blend rumů pochází z vybraných sudů, ve kterých destilát zrál od roku 1976. Částečně přitom dozrával v sudech z amerického dubu původně plněných bourbonem, částečně ze sudů použitých pro dozrávání portského vína. Obsahuje 43% alkoholu. Ve vůni je cítit leštěné dřevo, zralé švestky a nádech hřebíčku. Ucítíme také jemné tóny muškátového oříšku, skořice, ananasu a okvětních lístků růží. Chuť je nesmírně bohatá, dominuje chuť tmavé čokolády, pomerančové kůry a hřebíčku. V dalších tónech můžeme rozpoznat muškátový oříšek, vanilkový lusk, kávu či zralé ovoce. Závěr je velmi dlouhý, komplexní s dotykem dubu, sušených švestek a zemitého koření. Karafa je uložena v exkluzívním reprezentativním pouzdře z nerezové oceli s průzorem z tvrzeného skla. Spodní část obsahuje světlo, které tlumeně osvětluje karafu. Přístup k samotné karafě je chráněn technologií reagující na otisk prstu. 

 

Rumy Dictador - investiční příležitost

Společnost Dictador je v mnoha ohledech inovátorem na poli rumů. Při výrobě používá moderní technologie, samozřejmostí jsou ty nejlepší suroviny a ta nejlepší péče o zrající destilát. Její dlouhá moderní historie jí umožňuje přicházet na trh s výjimečnými ročníkovými destiláty. Mezinárodní sběratelé, odborníci i investoři do luxusních destilátů vidí ve značce Dictador vycházející hvězdu (viz. video níže). V posledních letech ceny klasických ročníkových Dictadorů, nebo i dalších různých mimořádných ročníkových edicí výrazně stoupají a jsou vzhledem ke stále ještě rozumné ceně investiční příležitostí takřka pro každého. V dubnu 2021 jsme měli, díky českému sběrateli a investorovi, příležitost vidět Dictator Lalique 1976 na vlastní oči. Dictador Generation Lalique 1976 je vskutku mimořádná investiční příležitost a v současné době (začátek roku 2023) vám stále můžeme jednu z těchto skvostných karaf zajistit za 449.000 Kč