Vážení zákazníci, ve středu 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

Glenmorangie Signet

Srdce Signet tvoří destilovaný, silně pražený čokoládový slad a vzácné a staré whisky z archivů Glenmorangie, jež jsou více jak 35 let staré. Přesný recept ale zůstává tajemstvím, které je přísně střeženo. Signet oslní jedinečnou, silnou a mimořádně bohatou chutí s náznaky amaretto kávy, tmavé čokolády a espresa. Je neskutečně jemná a komplexní. Fanoušci této skotské palírny by ji neměli minout.  

Palírna byla založena v roce 1843. Překlad jména Glenmorangie zní „Údolí klidu“ (nebo také „Proláklina vedle vody“). V místech, kde se nyní nachází palírna Glenmorangie, se destilovala whisky již od roku 1738, ale zaregistrovat ji nechal až William Mathieson z Talinu. Velmi dlouho to byla jedna z posledních palíren vlastněná nezávislou společností. V roce 2004 získala nadpoloviční většinu akcií Glenmorangie Plc. společnost Moet Hennessy (vlastník značek Hennessy nebo šampaňského Dom Perignon ). Společnost Moet Hennessy tak současně získala i značky Glen Moray a Ardbeg, které patřily do portfolia společnosti Glenmorangie Plc.

Kotle umístěné v palírně jsou nejvyšší ve Skotsku (513 cm) a jsou považovány za významný zdroj chuti: při destilaci unikají páry alkoholu relativně dlouhou cestou a zbavují se tak postupně nežádoucích příměsí. Společnost tvrdí, že díky jim se na vrchol kolony dostanou opravdu jen ty nejčistší páry alkoholu. Vedení palírny odmítalo dříve připustit, aby se jejich destilát stal součástí míchaných whisky jiných značek.  Teprve nedávno začala tyto zakázky přijímat. Do plnícího tanku se přidává nepatrné množství whisky Glen Moray - jen tolik, aby nebyla nijak ovlivněna chuť zrající whisky, ale přitom takové dostatečné množství, aby to nezávislým stáčecím firmám zabránilo prodávat tuto whisky jako čistou sladovou pod názvem Glenmorangie.

Tato palírna má velmi rozsáhlé portfolio produktů. Je to hlavně díky tomu, že palírna nechává své produkty zrát nejdříve v sudech po bourbonu a potom dozrávat v sudech po portském, sherry, madeiře a nebo jiných produktech.