LA MAISON DU RHUM

Na český trh přišla již druhá exkluzívní kolekce (batch No.2) limitovaných edicí vybraných unikátních výrobních šarží rumů z neobvyklých destinací. Sklepmistr značky Le Maison vyhledal ve vybraných destileriích sudy se specifickými výrobními šaržemi a v zemi jejich původu je nechal vyzrát. 

Smyslem celé této výjimečné kolekce je ukázat nejen odlišnosti výrobních stylů jednotlivých destilerií, ale také vliv místního podnebí na výslednou vůni a chuť daného rumu. Vystihnout historii, tradici a skutečný duch země původu. Konzument si tak udělá vlastní výlet pestrým a prosluněným Karibikem a ostatními exotickými destinacemi. Každý z rumů je lahvován v atraktivních láhvích s individuálním značením včetně čísla láhve. Celá kolekce je velmi limitovaná, do České republiky dorazilo pouze několik desítek láhví.

 
 
 
Obrázek článku
 
 
 

La Maison DuRhum Columbia byl destilován v roce 2008, zrání probíhalo v sudech po bourbonu a sherry. Aroma je velmi jemné s příjemnými tóny kakaa a vanilky, doplněné nádechem ušlechtilého dřeva. Příjemně sladké patro nabízí stopy mocca a kávy s až medovými odstíny. Zakončení je jemné a pestré s tóny skořice, muškátového oříšku a lehkým chilli nádechem. 

La Maison DuRhum Dominican Republic má tóny exotického ovoce doplněné o podtóny jablek a skořice. Vanilka dominující v chuti je doplněná stopami tabáku a exotického ovoce. Stopy bobulovitého ovoce směřují do jemného zakončení doplněného o dřevité tóny a nádech karamelu.

La Maison DuRhum Guatemala je destilován ve sloupcových kolonách a vyzrává ve vyhlášené destilerii centrální částí vulkanické Guatemaly v nadmořské výšce 2300 metrů nad mořem. Zraje ve dvou typech sudů po bourbonu (klasických a vypražovaných) systémem solera. V aroma dominují tóny čerstvého tropického a také zavařovaného ovoce. Chuť je komplexní, nese stopy medu a ananasu, které jsou doplněny o nádech dřeva. Ve velmi příjemném a bohatém zakončení osvěží tóny tropického ovoce. 

La Maison DuRhum Mauritius - prestižní pozdrav z exotického ostrova, který je díky skvělému klimatu rájem milovníků nejen cestování, ale i osobitých rumů – místní cukrová třtina je nezaměnitelná. Povedený ročník „agricole“ (francouzský styl) rumů destilovaný jak v Barbetových kolonách tak i metodou „Charentais pot-still“ – originální kus do sbírky. Rum má bohaté tělo s pestrou paletou ovocných tónů – od kandovaného ovoce přes fíky po meruňky. V zakončení se projevují příjemné stopy mandlí a muškátového oříšku.

La Maison DuRhum Peru - ojedinělý zástupce rumové produkce z této pestré země uprostřed Jižní Ameriky. Tradiční (několik století stará) destilerie na severu země produkuje tento delikátní rum z cukrové třtiny pěstované na bohaté půdě s vulkanickým podložím. Destilováno v r.2008, zrání v sudech po bourbonu a sherry – atypický a velmi jemný chuťový profil. Chuť je jemná až medová. V pestrém a jemném zakončení můžeme cítit tóny skořice, muškátového oříšku s lehkým chilli nádechem.

La Maison DuRhum Santa Lucia - byl destilován v Coffeyho kolonách v roce 2011 a stařen v sudech z amerického bílého dubu (prvně plněných). Tento rum anglického stylu je povedeným příkladem lokální produkce: aromatický, sušší, chuťově bohatý s dlouhotrvajícím zakončením. V aroma převládá vanilka a tropické ovoce s nádechem vzácného santalového dřeva. V chuti můžeme cítit patrné stopy muškátového oříšku a bílého pepře. Jemné tóny koření (především chilli) a také toastovaného chleba obohacují dlouhé zakončení.