Vážení zákazníci, po dobu Velikonoc Pá-Po bude prodejna uzavřena. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek. Přejeme krásné Velikonoce. Váš tým #bestdrink.cz

METAXA AEN Three Generations

Značka Metaxa uvedla na trh třetí a zároveň poslední ze své kolekce naprosto unikátních a výjimečných destilátů - Metaxu AEN. Nejnovější edice dostala jméno Three Generations a její základ spočívá v tom nejlepším co může značka nabídnout: unikátní řecký terroir, tradici a mistrovské řemeslo. METAXA AEN Three Generations vychází z historie značky a je vyvrcholením stovek let zkušeností a znalostí předávaných z generace na generaci mistrů značky Metaxa. 

METAXA AEN Three Generations

METAXA AEN Three Generations mohla vzniknout díky výjimečným zásobám vinných destilátů, které se v rodině dědí od doby založení značky. Vynikají vzácnou hloubkou a bohatstvím jemné chuti a přináší neopakovatelně výrazný a přitažlivý smyslový zážitek. METAXA AEN Three Generations je vyrobena z muškátového vína z ostrova Samos a z vyzrálých vinných destilátů stárnoucích po desetiletí a je tak ztělesněním značky Metaxa a především oslavou toho, co je dnes známkou nejvyššího luxusu – času. Času, kdy zrají hrozny, času, kdy Metaxa masteři zdokonalovali své řemeslo, a učili se od svých předchůdců, a konečně času, kdy nápoj v sudech dozrával do dokonalé chuti. Je to umění, které nelze uspěchat, je to tradice v každém doušku. Slovo "AEN" znamená v řečtině "věčnost" a METAXA AEN Three Generations je její věčnou připomínkou a také poctou třem základním hodnotám – tradici, terroiru a řemeslu, které se projevují v každé její kapce. Vytříbený zážitek pro znalce vyzrálých ušlechtilých destilátů a vzácná výsada pro vyvolené. Bylo vyrobeno pouze 1000 láhví.

Na počátku byla METAXA AEN no.1

V roce 2008 byl na oslavu 120tileté historie značky Metaxa uveden na trh do té doby naprosto nevídaný produkt - METAXA AEN. Pro celý svět bylo vyrobeno symbolicky pouze 1888 křišťálových ručně vyráběných karaf, aby se připomněl rok založení značky. Jednalo se o drahocennou směs více než 200 destilátů obsahující i destilát z legendárního sudu číslo 1 pojmenovaném po zakladateli značky Spyros. Tento sud střeží dědictví Metaxy a je nejstarším z tisíců sudů v jejich sklepeních a zároveň odkazuje na více než osmdesát let zkušeností s mícháním a zráním těch nejlepších aux-de-vie. Metaxa AEN no.1 je obdařena mimořádně silným obsahem alkoholu 45,3 % a vyniká výraznou a zaoblenou chutí. Edice je již dlouho vyprodána, u nás můžete zakoupit poslední láhev číslo 525 v rámci setu METAXA AEN Collection.

METAXA AEN Despina

O deset let později se Metaxa master Costas Raptis rozhodl na tradici AEN navázat a použil druhý nejstarší sud nesoucí jméno ženy zakladatele značky Spyrose Metaxy – Despina. Despina byla výrazná osobnost, po smrti svého manžela převzala obchod a podařilo se jí šířit slávu Metaxy dál. Stala se rovněž první ženou mezi členy Řecké obchodní komory. Stejně tak výjimečná je i METAXA AEN Despina. Má barvu tmavého mahagonu, voní po doutnících, v chuti nabízí tóny lanýžů a dubu, závěr je dlouhý a plný. Tato edice byla opravdu přísně limitována, bylo naplněno pouhých 130 karaf, což z ní udělalo ceněný sběratelský kus. Edice je již velmi dlouho vyprodána, u nás můžete zakoupit poslední láhev číslo 120 v rámci setu METAXA AEN Collection.

METAXA AEN Collection

Uvedením Metaxy AEN Three Generations dokončil Costas Raptis svoje dlouholeté životní dílo spojené se značkou Metaxa a pomyslný kruh se tak uzavřel. Kolekce těchto tří láhví AEN je mistrovským dílem, které ocení nejenom příznivci značky Metaxa, ale i sběratelé a investoři do prémiových destilátů z celého světa.