Lze spojit rum a umění?

Společnosti Dictador se to podařilo dokonale. Oslovila uznávaného francouzského umělce Richarda Orlinskiho, blend master značky Dictador Hernan Parra namíchal úžasné směsi rumů z nejstarších zásob společnosti a výsledkem je fenomenální kolekce Dictador 5 Decades.

Láhev jako umělecké dílo

Kolumbijská společnost Dictador pokračuje ve svém veleúspěšném propojování ušlechtilého rumu a umění. V loňském roce značka slavila obrovský úspěch se svou mimořádnou karafou Lalique, jejíž investiční potenciál okamžitě vycítili investoři do prémiových destilátů a její nultou karafu vydražili za neuvěřitelných 30.000 liber. Lidé z Dictadoru, povzbuzeni úspěchem, oslovili prestižního francouzského umělce Richarda Orlinskiho, který získal mezinárodní uznání za své sochy divokých zvířat, při jejichž výrobě používá pigmentované a leštěné průmyslové materiály jako je pryskyřice a hliník.

Nejstarší rumy

Hernan Parra, Dictador Distillery Master, osobně vybral ty nejlepší sudy z nejstarších zásob své rodiny. Celkem použil 5 ročníků 1966/1976/1986/1996/2006, a to jako poctu pěti dekádám života a práce Richarda Orlinskeho a namíchal z nich naprosto výjimečné směsi rumů, které jsou uměním samy o sobě. Tyto rumy z vybraných sudů byly použity výhradně pro naplnění těchto sad láhví a nebudou již použity v žádných jiných produktech společnosti Dictador. Sběratelé a investoři, kteří některé z těchto mimořádných děl zakoupí, tak budou mít přístup k jedněm z nejstarších rumů na světě.

Dictador 5 Decades Richard Orlinski

Richard Orlinski vytvořil celkem 6 sad těchto uměleckých děl. Každá obsahuje originální láhev a skulpturu Konga, provedení je v pěti barvách: zlaté, stříbrné, modré, červené a černé. Poslední sada je ručně colorovaná Richardem Orlinskim, tedy co kus to naprostý originál. Každá barevná sada navíc obsahuje odlišnou směs rumů. Hernan Parra je namíchal tak, aby všechny byly velmi lahodné a pohladily chuťové pohárky jejich konzumentů. Celkem bylo vyrobeno pouhých 525 sad, po 100 kusech jednobarevných a 25 kusů sad ručně zdobených. Ceny těchto skvostných děl začínají na 40,000 Euro (jednobarevné varianty) a končí na částce 100,000 Euro za ručně zdobenou skulpturu od Richarda Orlinskiho. 

Výjimečná příležitost

Dictador Kong dává všem jedinečnou příležitost vlastnit nadčasovou sochu jednoho z nejprodávanějších francouzských současných umělců Richarda Orlinského a zároveň úžasný blend velmi starých kolumbijských rumů značky Dictador.

Richard Orlinski spolupráci okomentoval: „Spolupráci se značkou Dictador jsem bral jako svoji velkou výzvu. Vytvořit pro tak jedinečné destiláty odpovídají karafu byla nádherná a kreativní práce, která v konečném výsledku fantasticky propojila dva tak odlišné světy: umění a prémiové rumy".

Kreativní ředitel Dictadoru, Ken Grier, k tomu dodal: „Naše průkopnická spolupráce s tak renomovaným a uznávaným umělcem nastavuje novou laťku ve světě investičních rumů a posouvá značku Dictador opět dále. Definitivně jsme celému světu ukázali, že rum Dictador skutečně patří do top třídy investičních destilátů. Naše společnost si vydobyla renomé díky vynikající kvalitě našich rumů, pečlivými záznamy o procesu výroby a staření rumů a především poctivé práci všech našich zaměstnanců. Jsme nadšeni, že naše značka se dostala do hledáčku renomovaných sběratelů a investorů do prémiových destilátů".

 

Oslovila vás společnost Dictador svými rumy a chcete si některý z produktů značky přidat do své sbírky nebo ho uložit jako investici? Neváhejte se na mne obrátit:

Ing. Jan Odvárko

jan.odvarko@bestdrink.cz