Vážení zákazníci, po dobu Velikonoc Pá-Po bude prodejna uzavřena. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek. Přejeme krásné Velikonoce. Váš tým #bestdrink.cz

Rémy Martin X.O. Coffret Cannes 2015

Rémy Martin X.O. Coffret Cannes 2015 je mimořádná edice věnovaná festivalu v Cannes, pro Českou republiku bylo vyhrazeno pouze 30 láhví. Láhev je v krásném dárkovém balení, které připomíná filmový pás. Rémy Martin je oficiálním partnerem tohoto filmového festivalu. V naší nabídce naleznete i starší variantu Rémy Martin X.O. Coffret Cannes 2014.

Tento koňak je lahodnou kombinací více než 300 eaux-de-vie (vinných destilátů, které zpravidla zrají pod dohledem finálního výrobce). Zrání probíhá v rozmezí 10 až 37 let v sudech z limousinského dubu. V chuti, která doznívá déle než 15 minut, ale i ve vůni se projevuje relativně dlouhé zrání v pečlivě vybíraných sudech. RÉMY MARTIN® X.O je koňakem velkého a zároveň přístupného zážitku, jenž se projeví nejlépe při dezertu nebo při spojení s doutníkem.

Sláva Rémy Martin House začala již v roce 1724, kdy byl tento koňak založen mladým vinařem, panem Rémy Martinem. Roku 1738 byl tento koňak oceněn francouzským králem Ludvíkem XV., který mu jako jedinému dovolil založit další vinice navzdory zákonu, který jejich rozšiřování již neumožňoval. Roku 1848 uvedl Rémy Martin první koňak s označením "Fine Champagne Cognac". O 22 let později byl uveden mýtický symbol "Centaur", který reprezentuje dokonalé spojení člověka s přírodou.

 V současnosti je značka vlastněna společností Rémy Cointreau, založenou v roce 1991. Oproti konkurenci, kde stáří základní produkce dosahuje cca 6ti let, se v roce 2012 nechala společnost RÉMY MARTIN slyšet, že její škála bude začínat na 10 letech zrání. Tato značka je špičkou v produkci takzvaných „Fine Champagne Cognac“. Eaux-de-vie používané v produktech Rémy Martin pocházejí z dvou nejlepších regionů –  Grande Champagne a Petite Champagne. Půdu v těchto oblastech má totiž nejkvalitnější složení pro proces zrání. Neváhejte tedy a nechte se hýčkat tradičním zpracováním, vyváženou chutí a nezaměnitelným aroma těch nejlepších cognaců.