Rumy Hombre´s

Na podzim roku 2021 rozšířil paletu „českých“ rumů na našem trhu Libor Zbojan se svými unikátními rumy Hombre´s. Není to jeho první počin na trhu s destiláty – budou to již téměř dva roky, co představil svůj naprosto originální Hombre´s gin a hned s ním slavil velký úspěch.

Hledání kvality

Po úspěchu s ginem se uvedení nového karibského rumu jevilo jako logické pokračování. Nejprve bylo nutné přibrat do týmu zkušeného odborníka, který se v rumech dokáže orientovat. Tým proto doplnil Jan Končel, který měl praktické zkušenosti s výrobou rumů i marketingem. Cílem bylo vytvořit prémiový blend z vyzrálých karibských rumů. Následovalo dlouhé hledání těch pravých, a nakonec volba padla na rumy z Dominikánské republiky, Panamy a Jamajky.

 

Premium a Original

Po důkladné a náročné analýze nakonec vznikly rumy dva. Ani jeden z nich neobsahuje přidaný cukr nebo jakoukoliv jinou přísadu, která by ovlivnila jejich výslednou chuť. Rum Hombre´s Original je osmiletý rum z Dominikánské republiky příjemné a vyvážené chuti, který je velmi líbivý a chuťově vhodný pro většinu rumových fanoušků. Druhý rum, Rum Hombre´s Premium je blendem dvanáctiletých rumů z Jamajky, Panamy a Dominikánské republiky, velmi komplexní chuti a nezaměnitelného aroma.

Další lahůdky

Je nutné podotknout, že tímto záběr Libora Zbojana zdaleka nekončí. Již nyní jsme měli možnost ochutnat jeho další počiny v oblasti ginů – mimořádně jemný gin s příchutí liči nebo gin s chutí a vůní kalifornského grapefruitu. Zcela mimořádná je potom jeho Hostouňská třešňovice. Každá láhev, obrazně řečeno, obsahuje dvanáct kilo vyzrálých aromatických třešní, pečlivě odstopkovaných a odpeckovaných. Kvůli tak náročné přípravě bylo vyrobeno pouhých 49 láhví, chuť je však opravdu luxusní. A uvidíme, s čím nás překvapí v Houstouni příště.