Vážení zákazníci, po dobu Velikonoc Pá-Po bude prodejna uzavřena. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek. Přejeme krásné Velikonoce. Váš tým #bestdrink.cz

Tequila Padre Azul

Je Padre Azul nejlepší tequila na světě? To možná sice není, ale v každém případě má jedny z nejzajímavějších láhví na trhu. Každá láhev, jejíž design je inspirován mexickou kulturou, je ruční práce a uzávěr s lebkou je naprosto originální.  Krásná láhev je navíc pořádně těžká, vždyť samotný uzávěr váží více než čtvrt kila.

Skvělá tequila

Tequila Padre Azul ale nezaujme pouze vytříbenou láhví, ale milovníky tequily osloví především svou vynikající chutí. Nejmladší tequila blanco je velmi svěží, s jemným dotekem agáve v závěru, zatímco starší tequila reposado už přináší plnou chuť opékané agáve a toustový dotek dubového sudu, ve kterém 8 měsíců zraje. Na pomyslném vrcholu pyramidy potom najdeme Padre Azul Aňejo zrající plných 18 měsíců v sudu z francouzského dubu (podobně jako mnohé karibské rumy), která přináší neskutečně bohatou paletu chutí a vůní mexického venkova.

Výroba tequily v Jalisco

Při výrobě tequily Padre Azul se striktně používá pouze Weberova modrá agáve z oblasti Jalisco. Pečlivě se přitom dbá na to, aby se při ručním sběru agáve vybírali pouze rostliny starší 8 let. Jedině ty dodají tequile skutečně mimořádnou a jemnou chuť. Agáve se naseká a povaří ve speciálních pecích postavených ze směsi sopečné půdy a písku. Ty dokáží odolat opravdu vysoké teplotě a zabránit úniku veškerých par, což je pro další výrobní proces ideální. Destilace probíhá v měděných destilačních kotlích a následně se destilát přemístí do dubových sudů, ve kterých předtím dozrával bourbon.  Vše probíhá pod taktovkou zkušeného master blendera, který dohlíží na dodržování tradičních výrobních postupů, aby výsledkem byla jen ta nejlepší tequila.

Příběh značky Padre Azul

S tequilou Padre Azul je spojen i zajímavý příběh jejího vzniku. U zrodu značky stál mladý muž z Rakouska jménem Eder a vše začalo jeho návštěvou Mexika. Tady se nejenže seznámil se svou budoucí ženou, půvabnou mexičankou Adrianou Alvares, ale především ochutnal tequilu. A ta mu naprosto učarovala. Jeho otec byl významný výrobce rakouského šňapsu, a proto měl s výrobou destilátů rozsáhlé zkušenosti. A když mu navíc otec jeho nevěsty věnoval významný obnos na založení destilerie, bylo rozhodnuto. Zrodila se, dnes již celosvětově známá, značka tequily Pedro Azul. Vznikla díky spojení dvou velmi odlišných kultur a možná právě proto dala vzniknout tak zajímavému příběhu.

A jak si nejlépe vychutnat tequilu Padre Azul?

Pokud si chcete co nejvíce vychutnat její velice jemnou a příjemnou chuť a vůni, tak doporučujeme tequilu pít samotnou. Jestli ale milujete míchané nápoje, doplňte ji vybranou limonádou nebo prémiovým tonikem. V obou případech v ní jistě oceníte její charakter a hloubku.