Cachaca - brazilský rum

Cachaca je brazilský národní nápoj, destilovaný podobně jako zemědělské rumy z čerstvě vylisované šťávy cukrové třtiny, nikoliv z melasy, jak je tomu u většiny klasických rumů. Cachaca se destiluje zpravidla metodou pot still a může být čirá, nebo tmavá (stařená v sudech). Bývá poměrně suchá, doslazovat se smí maximálně 6g cukru na litr.

Zajímavostí je používání neobvyklých typů sudů, ke zrání se kromě těch klasických z amerického nebo francouzského dubu, používají i sudy vyrobené ze dřeva lokálních stromů, jako například cedr, amburana, nebo balsa, které tomuto nápoji dávají nejen jistou dávku patriotismu a jedinečnosti, ale i specifický aromatický a chuťový profil, u jiných destilátů nevídaný. Cachaca je také hlavní součástí legendárního koktejlu Caipirinha.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení