Vážení zákazníci, ve středu 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

Charmat

Metoda Charmat - původně vytvořená v roce 1895 italským Federico Martinotti, ale poté patentovaná Francouzem Eugènem Charmatem - produkuje šumivé víno mnohem rychleji než klasická metod Méthode Champenoise.

Víno se fermentuje v tlakové nádobě z nerezové oceli (autoklávu) s přidanými cukry a kvasnicemi po dobu v rozmezí 30 až 80 dnů.

Tato rychlá fermentace se doporučuje pro výrobu šumivých vín z aromatických odrůd, jako jsou hrozny Prosecco nebo Lambrusco, protože buket vytvořený dlouhou dobou strávenou odpočinkem na kalech klasickou metodou by pokazila přirozenou aromatickou povahu původní hrozny.