Charmat

Metoda Charmat - původně vytvořená v roce 1895 italským Federico Martinotti, ale poté patentovaná Francouzem Eugènem Charmatem - produkuje šumivé víno mnohem rychleji než klasická metod Méthode Champenoise.

Víno se fermentuje v tlakové nádobě z nerezové oceli (autoklávu) s přidanými cukry a kvasnicemi po dobu v rozmezí 30 až 80 dnů.

Tato rychlá fermentace se doporučuje pro výrobu šumivých vín z aromatických odrůd, jako jsou hrozny Prosecco nebo Lambrusco, protože buket vytvořený dlouhou dobou strávenou odpočinkem na kalech klasickou metodou by pokazila přirozenou aromatickou povahu původní hrozny.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení