Ron Cihuatán je prvním rumem z El Salvadoru. Je výhradním dílem tamních obyvatel a vzniká hluboko v mytickém údolí Cihuatán. Značka byla založena roku 2004 a dodnes zůstává jedinou salvadorskou palírnou. Celá je poháněna obnovitelnou energií, kterou čerpá z vylisovaných zbytků cukrové třtiny. Veškerý proces od péče o semínko cukrové třtiny, přes destilaci, zrání, míchání až po lahvování rumu probíhá na této adrese. Na procese zrání pečlivě dohlíží Master Blender Gabriela Ayala.
Cihuatán, v překladu „zem za spící ženou", je název údolí v El Salvadoru. Dle legendy do něj před mnoha stovkami let vkročila bohyně a propůjčila zemi úrodnost a bohatství. Z její vůle údolí rozkvetlo do podoby úrodných polí s cukrovou třtinou a tou nejčistší vodou. Rumy Cihuatán nalézají svoji inspiraci u původních obyvatel Mayů a jejich touze po vědění a inovacích.