#ShowMore#
Žádný strom nevydrží nápor zimních vichrů a pravidelných uragánů, a to znamená, že místní rašeliniště jsou „bezlesé“. Rašelina, která je bohatá na voňavý vřes, potom dává vzniknout jedinečné aromatické kouřovosti whisky. Na Orknejských ostrovech se tak i díky neúprosným větrům vyrábí neuvěřitelná whisky. A místní obyvatelé se považují za potomky Vikingů. Vždyť každý třetí má vikingskou DNA .
Destilerie Highland Park produkuje jedny z nejlepších skotských jednosladových destilátů. A jak je to možné? Nabízí se hned 5 důvodů: podíl vlastního sladu, aromatická „bezlesá“ rašelina, rovnoměrné zrání v chladném a vlhkém podnebí, časté používání sudů po sherry a konečná harmonizace. Například osmnáctiletý destilát z této palírny je řazen mnoha znalci mezi TOP single malt skotské whisky. Ročně navštíví palírnu okolo 12 000 fanoušků whisky.
Vyrábí se zde skotská single malt whisky Highland Park ve stáří 12, 15, 16, 18, 25 a 30 let a dále potom velké množství příležitostných plnění. Whisky Highland Park je také významnou součástí míchané whisky: Famous Grouse, Cutty Sark či Long John. Nyní palírnu vlastní společnost Edrington Group. Ambasadorem značky je bývalý dánský boxerský šampion Martin Markvardsen. Pro něj byla propagace značky jeho životním snem.