ZMĚNA OTEVÍRACÍ DOBY KAMENNÉ PRODEJNY: Pondělí - Pátek: 9 - 19, Sobota a Neděle: ZAVŘENO

Angostura no.1 Oloroso Sherry Cask 0,7 l

Kód: 1282510
Značka: Angostura
2 699 Kč 3 855,71 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
27.6.2024
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Angostura Oloroso Sherry je nejnovější rum z cenami ověnčené edice Cask Collection. Jde o blend nejvzácnějších rumů destilerie, starých 6-22 let, pečlivě vybraných na základě jejich komplexity a mimořádného aromatu, které byly na dalších devět měsíců uloženy do sudů po sherry oloroso. Má hřejivé, vyvážené aroma s jemnou vůní kakaa, melasy, dubového dřeva a sladkých sušených švestek. V chuti je velmi příjemný, sametově jemný s chutí dřeva, pražených ořechů a náznaky sherry. Této limitované edice bylo vyrobeno jen 16 200 láhví.

Informace o alergenech.

Angostura no.1 Oloroso Sherry Cask 0,7 l

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
Angostura no.1 Oloroso Sherry Cask 0,7 l

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Angostura no.1 Oloroso Sherry Cask 0,7 l

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Angostura no.1 Oloroso Sherry Cask 0,7 l

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Karibské rumy
% alkoholu: 40
Objem: 0,7 l
Stáří: 16 let
Výrobce: Angostura
Země: Trinidad&Tobaggo

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Rum Angostura je jedním z nejznámějších rumů pocházejících z Karibiku. Je pojmenován po městečku Angostura na ostrově Trinidad, kde slavná palírna Angostura Limited nachází. Historie tohoto rumu sahá až do 19. století, konkrétně do roku 1824, kdy Johann Gottlieb Benjamin Siegert, německý lékař, voják a bylinkář, založil továrnu na výrobu hořkých bylin. Jeho bylinné tonikum, známé jako Angostura Bitters, se stalo populárním lékem proti žaludečním potížím a bylo využíváno i jako důležitá složka v koktejlech. Jeho syn, Carlos Siegert, rozšířil rodinný byznys o výrobu rumu. V roce 1875 začala továrna vyrábět rum pod značkou "Rum Angostura". Od té doby se rum Angostura stal ikonickým produktem a exportuje se do mnoha zemí po celém světě.

   #ShowMore# 

Rum z Trinidadu Angostura

Ostrov Trinidad je známý svou dlouhou tradicí výroby rumu a místní rodiny si toho umění předávají z generace na generaci. Díky tomu se přirozeně podařilo spojit moderními výrobní procesy s těmi tradičními. Je to ale pouze část důvodů, proč jsou místní rumy natolik úspěšné. Místní cukrová třtina má díky bohatému podloží vynikající vlastnosti a je ideální pro výrobu karibského rumu. Po jejím sklizení, které probíhá ve většině případů ručně, následuje ještě dlouhá cesta, než je rum stočen do láhví. Po destilaci a dalších potřebných procesech rum ve většině případů odpočívá dlouhé roky v dubových sudech pod pečlivým dohledem Masters Blenders. Ti z palírny Angostura mají vynikající pověst, která jen podtrhává výjimečnou kvalitu rumů z Trinidadu.