Krambambule Legendy Kapitola 2 0,5 l
Kód: 1396260Související produkty
Detailní popis produktu
První zmínky o likéru Krambambule se objevují už v roce 1598. Ale až v druhé polovině 19. století našla širokou oblibu v mnoha zemích Evropy. A vyráběla se i u nás. Českých receptur z 19. století je stále ještě dost k nalezení. Krambambuli mimo jiné tvoří višňový mošt, exotické koření, směs více než dvaceti domácích bylin a dubové sudy, ve kterých nápoj jeden rok dozrával. Unikátní chuť Krambambule, druhé kapitoly tekuté knihy Legendy, nabízí jedinečný výlet do naší historie. Krambambule je věnována Magdaléně Dobromile Rettigové, nejvýznamnější autorce kuchařských knih 19. století.
Co značí přeškrtnutá cena?
Informace o alergenech.
Expres po Praze
Rychlé dodání
Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.Kamenná prodejna
V přátelském prostředí poradíme s výběrem.Alkoholu rozumíme
Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Palírna Landcraft je malý lihovar, který se odlišuje od ostatních palíren nejen svou velikostí, ale především přístupem k výrobě. Jejich šarže jsou obvykle velmi malé, často pouze jeden sud, což představuje 225 litrů, tedy přibližně 450 lahví destilátu. Každá šarže přitom vyžaduje nasbírání několika náručí bylin, desítek kilogramů šípků, tašek květů nebo sklizeň záhonu meduňky, deseti kilogramů puškvorce nebo pěti koleček pelyňku. V Landcraftu se starají o sady se starými odrůdami jabloní, ořešáků a višní. Když vysazují sady nové, staví je na vysokokmenech takových odrůd, které nepotřebují chemické ošetření. V sadech mají vlastní včelstva, která stromy opylují, a jejichž med pak dál využívají při výrobě likérů. Toto je smysl podnikání palírny Landcraft.
#ShowMore#
Filosofie palírny Landcraft
Důvodem, proč se v palírně rozhodli pracovat takto, je nejenom touha sáhnout si na věci vlastníma rukama. Chtějí se ale také angažovat ve skutečné práci a vyhnout se monotónnosti opakující se rutinní výroby. V Landcraftu si přejí pěstovat byliny, chovat včely a pracovat s materiály, které by jiní vyhodili. Často mají omezené množství zdrojů, ale to jim vůbec nevadí. Právě naopak, protože se roční období mění, příroda jim neustále nabízí nové a nové zážitky. Palírna Landcraft si zakládá na tomto spojení s přírodou a na individuálním přístupu k výrobě, který se projevuje ve využívání unikátních surovin a vytváření neobvyklých destilátů plných přírodních chutí. Jedním z takových zajímavých počinů byla spolupráce s Romanem Vaňkem na výrobě Krambambule - druhé kapitoly projektu Legendy. Navázali tak na palírníka Martina Žufánka, který v tomto projektu představil Likér 1918.
Landcraft - Březinka
Jak vznikl likér Březinka? Je to jednoduché. Z bezinky a březové mízy. I když se to nezdá, březová míza je plná živin. Sbírá se od konce února a první litry bývají nejsilnější. A co bezinka? Z jedné části čerstvých bezinkových květů byl připraven výluh, další várka byla zpracována jemnou průtahovou destilací. Podařilo se tak zachytit maximum z jemného aromatu.