Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

Armagnac Delord Épopée

Na počest 130. výročí založení destilerie Delord byl vytvořen skutečně výjimečný armagnac, který se stal oslavou mimořádné řemeslné zručnosti všech lidí v palírně. Zároveň ale také vyzdvihuje nezměrné úsilí každé ze čtyř generací od roku 1893.

Založení společnosti Delord

Prosper Delord, zakladatel destilerie, vyhrál v roce 1893 svou první medaili na zemědělské soutěži a vysloužil si tak uznání mezi svými vrstevníky. V následujících 130 letech procházela rodinná značka Armagnac Delord různými období naplněnými nepřízní osudu, ale i mnoha triumfy. V odlehlém Gaskoňsku se rodina semkla a zdokonalovala se navzájem s intenzivním přesvědčením: dokonalost musí existovat. Zažila tak 130 let pokusů, experimentů a neustálého zdokonalování. 130 let nesení hrdé tradice a dědictví předků. 130 let jedné epochy: „An épopée“!

Dokonalé snoubení pěti eau-de-vie

Mimořádný armagnac „Épopée“ je namíchán z pěti pečlivě vybraných eau-de-vie. Každá z nich nese rukopis svého tvůrce příslušné generace a do výsledného blendu tak přináší unikum doby vzniku.

Jak pronesl současný master blender Sylvaina Delord: „Vybrali jsme pro Vás naše nejlepší ročníky typické pro každou generaci tvůrců. Vytvořili jsme tak jedinečný armagnac se vzácným duchem, který oslavuje toto naše výročí.“

Nejstarší složkou je eau-de-vie z roku 1900, následují ročníky 1938, 1973,1974 a poslední ročník 2004. Na tom již pracovala současná generace - Jérôme a Sylvain. Jednotlivé složky dodávají armaňaku tóny rancia, exotického koření, sušeného ovoce, doplněné o jemnou dřevitou vůni a v poslední řadě i dotek vanilky a kakaa.

Řemeslo a tradice

Mimořádný Armagnac Épopée, nejlepší armaňak palírny, vyzdvihuje dílo a mistrovství předcházejících generací rodiny Delord. To ostatně potvrzují i zástupci současné generace.

Jérôme Delord: „Díky za těchto 130 let. Stejně jako to dělal můj dědeček ve své době, i my nyní vytváříme jedinečný armagnac věrný duchu palírny, který bude navždy ukazovat naše místo v historii značky Delord.

A Sylvain Delord k tomu dodává: „Tento armagnac je cesta chutěmi a vůněmi provázející všechny čtyři generace a jsme nesmírně hrdí, že můžeme být její součástí.“

Stočeno pouhých 584 láhví, každá z nich nese své vlastní číslo. Originální láhev Armagnac Delord „Épopée“ je uzamčena v boxu z dubového dřeva. Klíček od zámečku je připevněn pod voskem zalitým korkovým uzávěrem láhve. Tento mimořádný armaňak je také ideální investiční alkohol.