Armagnac Delord Épopée

Na počest 130. výročí založení destilerie Delord byl vytvořen skutečně výjimečný armagnac, který se stal oslavou mimořádné řemeslné zručnosti všech lidí v palírně. Zároveň ale také vyzdvihuje nezměrné úsilí každé ze čtyř generací od roku 1893.

Založení společnosti Delord

Prosper Delord, zakladatel destilerie, vyhrál v roce 1893 svou první medaili na zemědělské soutěži a vysloužil si tak uznání mezi svými vrstevníky. V následujících 130 letech procházela rodinná značka Armagnac Delord různými období naplněnými nepřízní osudu, ale i mnoha triumfy. V odlehlém Gaskoňsku se rodina semkla a zdokonalovala se navzájem s intenzivním přesvědčením: dokonalost musí existovat. Zažila tak 130 let pokusů, experimentů a neustálého zdokonalování. 130 let nesení hrdé tradice a dědictví předků. 130 let jedné epochy: „An épopée“!

Dokonalé snoubení pěti eau-de-vie

Mimořádný armagnac „Épopée“ je namíchán z pěti pečlivě vybraných eau-de-vie. Každá z nich nese rukopis svého tvůrce příslušné generace a do výsledného blendu tak přináší unikum doby vzniku.

Jak pronesl současný master blender Sylvaina Delord: „Vybrali jsme pro Vás naše nejlepší ročníky typické pro každou generaci tvůrců. Vytvořili jsme tak jedinečný armagnac se vzácným duchem, který oslavuje toto naše výročí.“

Nejstarší složkou je eau-de-vie z roku 1900, následují ročníky 1938, 1973,1974 a poslední ročník 2004. Na tom již pracovala současná generace - Jérôme a Sylvain. Jednotlivé složky dodávají armaňaku tóny rancia, exotického koření, sušeného ovoce, doplněné o jemnou dřevitou vůni a v poslední řadě i dotek vanilky a kakaa.

Řemeslo a tradice

Mimořádný Armagnac Épopée, nejlepší armaňak palírny, vyzdvihuje dílo a mistrovství předcházejících generací rodiny Delord. To ostatně potvrzují i zástupci současné generace.

Jérôme Delord: „Díky za těchto 130 let. Stejně jako to dělal můj dědeček ve své době, i my nyní vytváříme jedinečný armagnac věrný duchu palírny, který bude navždy ukazovat naše místo v historii značky Delord.

A Sylvain Delord k tomu dodává: „Tento armagnac je cesta chutěmi a vůněmi provázející všechny čtyři generace a jsme nesmírně hrdí, že můžeme být její součástí.“

Stočeno pouhých 584 láhví, každá z nich nese své vlastní číslo. Originální láhev Armagnac Delord „Épopée“ je uzamčena v boxu z dubového dřeva. Klíček od zámečku je připevněn pod voskem zalitým korkovým uzávěrem láhve. Tento mimořádný armaňak je také ideální investiční alkohol.