Vážení zákazníci, ve středu 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

Dárky k Valentýnu

Valentýn, sladký svátek zamilovaných, je den, který oslavujeme každý rok 14. února. A je to také den, kdy si zamilovaní vyjadřují svou náklonnost přáním a dárky. Zatímco dárek k Valentýnu pro muže by měl být určitě osobní, originální a vyjadřující lásku, tak dárek k Valentýnu pro ženy často bývá ještě navíc spojován s růžovou barvou.

Originální dárky k Valentýnu

Máme pro vás široký výběr prémiových destilátů, vín a delikates, ideální dárky k Valentýnu. Tak třeba oslavte valentýnský večer s jemnými bublinkami - růžové prosecco nikdy nezklame. Chcete letos skutečně zabodovat? Potom volte šampaňské Moet&Chandon I LOVE YOU. Růžové šampaňské je plné romantiky a box s nápisem I love You řekne vše za vás. Ideální dárek pro muže k Valentýnu může být praktický plechový kufřík a v něm třeba rum nebo hruškovice. A pokud máte doma romantika, tak se vám jasně nabízí co koupit k Valentýnu: srdce plné armagnacu. Dárky pro muže k Valentýnu ale nemusí  být nutně alkohol. Pro mlsné jazýčky máme skvělé čokoládové lanýže - v modré a nebo tradiční růžové plechovce. A pokud stále ještě nevíte co dát příteli k Valentýnu - zkuste box s deseti vzorky ginů, přidejte kvalitní tonic a užijte si večer plný zábavy.

Jak vznikl svátek svatého Valentýna?

Historie Valentýna sahá až do antického Říma, kde byl tento den (Lupercalia) svátkem, který oslavoval příchod jara. Součástí svátku byly obřady plodnosti a losování párů mezi ženami a muži. Na konci 5. století papež Gelasius I. slavení svátku Lupercalia zakázal a nahradil ho svátkem svatého Valentýna. To byl kněz, který tajně oddával římské vojáky. Za to byl uvězněn a traduje se, že psal zamilované dopisy až do chvíle své smrti. Valentýnský svátek jako den zamilovaných se ale začal slavit až kolem 14. století.