Vážení zákazníci, ve středu 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

Hennessy X.O. Exclusive

Hennessy X.O. má tmavé tříslové jádro s výrazným okrovým lemem. Vůně je ovocná s měkkými dřevitými tóny. Je kouřová a stylová. Chuť lehounce odráží ovoce, s dobrým vlivem dřeva, je středně dlouhá, na závěr mírně drsnější. Láhev tohoto nového vydání sběratelské edice Hennessy XO. je uložena v celokovovém dárkovém boxu. Velmi elegantní a luxusní dárek. 

Richard Hennessy, bývalý žoldnéř ve službách francouzského krále, se roku 1765 usadil v městě Cognac a začal zde obchodovat s lihovinami. Jeho syn James Hennessy rozšířil rodinný podnik o výrobu brandy. Dnes vládne společnosti James Hennessy and Co. již osmá generace rodiny Hennessyů. Rodinné tradice jsou udržovány i jinak. Aby byla zachována stejná kvalita koňaku, je při jeho výrobě nesmírně důležitá práce vrchního míchače (franc. maître de chai , angl. master blender). V roce 1800 se jím ve společnosti Hennessy stal Jean Fillioux a dnes tuto pozici zastává jeho pra-pra-pra-pravnuk. V r. 1971 se společnost spojila s Moët&Chandon a v r. 1987 s módním domem Louis Vuitton, čímž vznikl největší obchod s luxusním zbožím na světě LVMH.