Vážení zákazníci, ve středu 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

Rémy Martin 300th Anniversary Coupé

Světoznámá značka koňaku Rémy Martin letos slaví 300 let od svého založení. Při této příležitosti uvedla na trh speciální limitovanou edici Rémy Martin 300th Anniversary Coupe, kterou vytvořil sklepmistr společnosti Baptiste Loiseau. Pro celý svět je připraveno pouze 6 724 těchto skutečně mimořádných láhví koňaku.

Věčná rezerva společnosti Rémy Martin

Koňak Rémy Martin 300th Anniversary Coupé je směs Réserve Perpétuelle neboli věčné rezervy - sbírky vzácných eau-de-vie pocházejících výhradně z terroir Grande Champagne. Ty jsou uchovávány pro budoucí generace sklepmistrů k vytvoření těch nejlepších koňaků, přesně takových jako je Coupe 300th Anniversary

"Abych vytvořil toto jubilejní Coupé, využil jsem poklady z našich sklepů a terroiru Grande Champagne. To bude můj odkaz, který zanechám další generaci," sdělil master blender Baptiste Loiseau ve svém prohlášení. "Tím, že jsem si vyhradil několik eau-de-vie z tohoto vzácného Coupe 300th Anniversary, bude tento příběh pokračovat i pro další generace," dále doplnil. Pro Rémy Martin 300th Anniversary Coupe použil rezervy vytvořené k 290. výročí společnosti, přičemž část z nich byla dříve použita již pro 275. Coupe a doplnil je o další pečlivě vybrané eau-de-vie z oblasti Grande Champagne.

"Několik šarží Coupé k 300. výročí si ale nechám stranou a pečlivě je uložím do našich sklepů, aby obohatily další výroční Coupé," podělil se o své dojmy Baptiste Loiseau. "Tato posvátná tradice symbolizuje odbornost, kterou každý sklepmistr zdědil a předal dalším."

Mimořádná karafa Rémy Martin 300th Anniversary

Limitovaná edice koňaku je prezentována v individuálně číslované skleněné karafě s reliéfem ostrých linií, které symbolizují pohyb oštěpu Rémy Martin Centaur (znak domu od roku 1870). Minimalistická karafa byla inspirována láhví Coupé k 250. výročí (vytvořeným v roce 1974) a umožňuje, aby přes sklo prosvítal sytý jantarový odstín koňaku. "Vytvořili jsme láhev ve tvaru láhve vína, která vzdává hold vinařskému původu společnosti Rémy Martin, ale s moderním nádechem," uvedl Amaury Vinclet, výkonný ředitel společnosti Rémy Martin. A dále pokračoval: "od roku 1974 byly vytvořeny pouze tři Coupé a to k 250., 275. a 290. výročí založení chateau, vždy ve velmi limitovaném množství." Karafa je uložena v nádherném dřevěném boxu.

Výjimečná chuť a vůně Coupé 300th Anniversary

Rémy Martin 300th Anniversary Coupe oslní sytě jantarovou barvou, příjemnou vůní sladce kandovaného pomeranče, mučenky a marakuji, společně s květinovým nádechem santalového dřeva. V chuti nalezneme sladkost zralého tropického ovoce, sladké fíky, společně s dotekem vlašských ořechů a dubových tónů. Jeho chuť dlouze přetrvává na patře a charakteristické plné tóny koňaku doznívají ještě po velmi dlouhou dobu. 

Oslavy 300 let společnosti Rémy Martin

Společnost Rémy Martin bude pokračovat v oslavách svých tří století po celý rok 2024 prostřednictvím limitovaných edicí a globálních akcí. Letos na jaře se po několikaleté rekonstrukci znovu otevře také historický dům Rémy Martin v Cognacu. "Oslava 300 let historie je pro Rémy Martin milníkem," řekl Jean-Philippe Hecquet, generální ředitel společnosti Rémy Martin. "Tím, že naše spotřebitele zveme k poznávání našeho řemesla a příběhu a spojujeme se s nejslibnějšími tvůrčími talenty, společně vytváříme výjimečné koňaky pro další generace."

Rémy Martin 300th Anniversary Coupe je mimořádný koňak, který jistě osloví sběratele a investory a najde si své místo jakožto ideální investiční koňak, podobně jako další ze skvostů této společnosti koňak Rémy Martin LOUIS XIII