Ouzo by Metaxa 0,7 l

Kód: 1235000
Značka: Metaxa
477 Kč 681,43 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
23.4.2024
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ouzo je tradiční řecký anýzový destilát. Vyrábí se redestilací pálenky z vinných matolin a následnou macerací hvězdicového anýzu, fenyklu a dalších koření. Výsledný produkt je po krátkodobém "uležení“, jehož cílem je spojit všechny chuťové tóny v harmonický celek, připraven ke konzumaci. Má typické bohaté aroma, plnou a vyváženou chuť. Servíruje se s vodou nebo ledem. Průzračná tekutina se po přidání vody mléčně zakalí. Přítomnost koření ve směsi povzbuzuje chuť k jídlu.

Informace o alergenech.

Ouzo by Metaxa 0,7 l

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
Ouzo by Metaxa 0,7 l

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Ouzo by Metaxa 0,7 l

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Ouzo by Metaxa 0,7 l

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Likéry
% alkoholu: 38
Druh destilátu nebo likéru: Ostatní
Objem: 0,7 l
Výrobce: Metaxa
Země: Řecko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Metaxa je tradiční řecký alkoholický nápoj, jehož historie sahá až do roku 1888, kdy Spyros Metaxas přivedl na svět vůbec první láhev této jedinečné řecké brandy. Netrvalo dlouho a Metaxa si začala budovat své skvělé jméno také mimo své domovské území. Jedinečnost nápoje Metaxa podtrhuje také fakt, že tento alkoholický nápoj tvoří mezi ostatními zrajícími destiláty zcela zvláštní kategorii.

   #ShowMore#

Netradiční výroba

Základem produkce Metaxy je dvojitá destilace několika různých vín (hlavně ze sušených hroznů odrůd Savatiano, Sultana a Rhoditis). Výsledný destilát je uložen ve sklepích, v relativně malých (300-350 l), obvykle francouzských, zbrusu nových dubových sudech. Tím se zpomaluje přenos chuti mezi sudem a alkoholem v něm obsaženým, výsledkem je potom jemnější a rafinovanější chuť konečného výrobku. Některé z destilátů jsou přesunuty pro další zrání do velkých sudů a ty se pak používají do hlavní části směsi. Doba zrání může být od tří let (tři hvězdičky) do 30 let (Private Reserve). Naprostou špičkou je potom Metaxa AEN Three Generations, kterou namíchal dlouholetý master blender společnosti Costas Raptis.

Řecká brandy Metaxa

Ve druhé části procesu zrají bílá vína v použitých sudech od brandy Metaxa. Tím víno získá hlubokou karamelovou barvu s velmi bohatou vůní, charakteristických pro vína moschatto. Patří mezi ně vůně sušeného ovoce, levandule, bílých růží a náznaky různých koření. Výsledná chuť je bohatá a sladká. Třetí část procesu je nejvíce střeženým tajemstvím společnosti a jen málo lidí zná přesný postup a přesný recept. Směs je připravena z různých koření, růžových lístků a dalších rostlinných látek určených k aromatizaci. Konečný produkt má velmi komplexní a aromatické znaky, skládající se z vůní růží, pepře, bobkového listu, skořice a muškátového oříšku. Takto připravené směsi je umožněno rozvíjet své chuti po dobu nejméně šesti měsíců. Pak je po ochlazení na -6 °C přefiltrována. Tyto tři směsi jsou smíchány v konečné fázi procesu, tak aby byla co nejvěrněji udržena kvalita, chuť, barva a vůně brandy. Pro konečný produkt je také zásadní to, jak sud ovlivňuje chuť destilátu.