Zrání whiskey Teeling
Teeling whiskey se vyrábí pomocí tradičních postupů bez většího využití moderních technologií tak, aby byl zachován duch a charakteristika whiskey. Staré měděné kotle přispívají k vytvoření té správné chuti. Kde jsou bratři Teelingové naopak inovativní je přístup ke staření destilátu. Protože v palírně vědí, jak sud ovlivňuje zrání destilátu. Často je tak k vidění experimentování s různými druhy sudů tak, aby bylo dosaženo unikátních a zajímavých chutí. To zahrnuje zrání v sudech, ve kterých zrál bourbon, sherry, ale i v sudech po víně a v některých případech i v sudech, ve kterých zrál rum. Známá je spolupráce s předním výrobcem rumů Plantation. Zásadním prvkem jsou i velikosti sudů na whisky, ale také to, proč se sudy vypalují. Irská whiskey Teeling dokazuje, že inovativní přístup se vyplácí a úspěšně tak drží krok se svým sousedem, kterým je skotská whisky.