Aberlour 12 Y.O. Double Cask Matured 0,7 l

Kód: 1050125
Značka: Aberlour
1 249 Kč 1 784,29 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
30.7.2024
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vstupte do světa skotské whisky s Aberlour 12 Y.O. Double Cask Matured, skvostem ze srdce Speyside, který je dokonalým příkladem mistrovství a tradice. Tato dvanáctiletá whisky, pečlivě vyzrálá v kombinaci sudů po bourbonu a sherry, nabízí nezapomenutelný zážitek plný bohatých chutí a vůní.

Aberlour 12 Y.O. je výsledkem jedinečného procesu dvojitého zrání, který spojuje to nejlepší z obou světů. Sudy po bourbonu přinášejí jemné vanilkové a karamelové tóny, zatímco sudy po sherry dodávají hlubokou ovocnost a jemné kořeněné nuance. Tento harmonický blend vytváří komplexní a vyvážený profil, který potěší jak znalce, tak i ty, kteří teprve objevují kouzlo skotské whisky.

Aroma této whisky vás přivítá bohatou vůní červeného jablka, hrušky a sladké vanilky, doplněné o jemné náznaky skořice a rozinek. Na patře se Aberlour 12 Y.O. rozvine do plné chuti s tóny sušeného ovoce, jemného karamelu a čokolády, které jsou dokonale vyvážené s lehkou pikantností a dotekem dubového dřeva. Dlouhý a hřejivý závěr zanechá nezapomenutelný dojem s přetrvávajícími tóny sladkého koření a ovoce.

Tato whisky je ideální jak pro samostatné popíjení, tak i jako elegantní doplněk k různým pokrmům. Vyzkoušejte ji s kvalitní hořkou čokoládou, sýry nebo uzenými rybami a objevte nové dimenze chutí. Aberlour 12 Y.O. Double Cask Matured je také perfektní volbou pro tvorbu sofistikovaných whisky koktejlů, které oslní vaše hosty.

Informace o alergenech.

Aberlour 12 Y.O. Non Chill-Filtered 0,7 l

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
Aberlour 12 Y.O. Non Chill-Filtered 0,7 l

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Aberlour 12 Y.O. Non Chill-Filtered 0,7 l

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Aberlour 12 Y.O. Non Chill-Filtered 0,7 l

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Skotské whisky
% alkoholu: 40
Objem: 0,7 l
Oblast: Speyside
Stáří: 12 let
Země: Skotsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Palírnu založili v roce 1826 James Gordon a Peter Weir. Známá byla také pod názvy Aberloir či Aberlour House. Na etiketě je ovšem jako rok založení uveden rok 1879, protože v tomto roce byla Jamesem Flemingem po požáru obnovena. V roce 1892 ji koupila firma Robert Thorne & Sons, která ji po dalším požáru v roce 1898 přestavěla. Od roku 1945 je potom palírna v majetku Campbell Distillers (dnes součást Pernod Ricard), která palírnu zmodernizovala a zdvojnásobila její kapacitu. Držitelem licence je nyní Aberlour-Glenlivet Distillery Co. Kromě dvou světových válek je po celou dobu svojí existence v provozu a vyjma krátkých přestávek kvůli přestavění produkuje whisky bez přestání.

   #ShowMore# 

Výroba

Vlastní sladování bylo v palírně ukončeno v roce 1962. Celková produkce je více než 3 miliony litrů whisky, z toho jako single malt se prodá přes 1 milion litrů. Aberlour znamená v gaelštině „ústí bublajícího potoka“, což se pravděpodobně vztahuje k místnímu pramenu sv. Drostana, který je také zobrazen na etiketách palírny. Na těch starších původně nebyl, pak dlouhou dobu opět ano a nyní je pouze na etiketě desetileté single malt whisky. Tento pramen však paradoxně zdrojem vody pro palírnu není, palírna bere vodu z pramenů Dunstan´s Well na úbočí Ben Rinnes.

Charakter whisky

Whisky značky Aberlour se vyznačuje středním až plným tělem, což je pro tuto část Speyside charakteristické. Velké destilační přístroje Single malt whisky Aberlour také dodávají typické tóny karamelky a máty. V osmdesátých letech 20. století začala palírna výslednou whisky míchat z většího počtu sudů po sherry než dříve a whisky tak začala dostávat vyšší hodnocení. Většina whisky nyní zraje v sudech po sherry, jen malá část v sudech, kde předtím zrál bourbon.