Camus Extra Dark & Intense

Společnost Camus se specializuje na produkci koňaků té nejvyšší kvality a na trh přichází opravdu často s mimořádnými počiny. Pro příklad nemusíme chodit daleko: cognac Camus Extra Ordinaire byl oceněn tím nejvyšším vyznamenáním ve své kategorii – byl vyhlášen nejlepším koňakem dvacátého století! Společnost si ovšem zakládá ještě na jedné důležité věci: nabízet koňak nejen mimořádné kvality, ale navíc za velice příznivou cenu. A typickým příkladem takovéhoto produktu je právě koňak Camus Extra Dark & Intense

Camus Extra Dark & Intense

Na nápad vytvořit opravdu extra plný a intenzívní koňak přišel od Cyrila Camuse. Nejprve se obrátil na svého sklepmistra, aby vybral sudy s tím nejlepším koňakem.   Vybrané sudy byly poté vyprázdněny a předány bednářům, kteří je postupně vypálili, aby se uvolnil destilát zadržený v samotných dubových buňkách. Délka a intenzita tzv. opékání se upravovala na míru pro každý jednotlivý sud.  Aromatický potenciál sudů se tak poté nesmírně zvýšil. Vybraný koňak, který v nich následně procházel fází zrání nazvanou příznačně „Dark & Intense“, zvýraznil své chutě, které se navzájem harmonicky prolnuly. 

Camus Extra Dark
Camus Extra Dark

 

Výsledkem byl dokonalý koňak s barvou mahagonu a odlesky topazu. Vůně je robustní a silná, přináší dotek crème brûlée, perníku a pražených makadamových ořechů.  Chuť je velmi Intenzivní, s tóny smetany a másla, stopou dřeva a s přetrvávajícím závěrem charakterizovaným doteky jemně kořeněné tmavé čokolády.

Zajímavá investice

Cognac Camus Extra Dark reprezentuje to nejlepší, co může koňak nabídnout. Nádherná, temně černá láhev je uložena v luxusní kazetě. Součástí kazety je i box s originální keramickou „mističkou“ použitelnou na odložení pozlacené zátky nebo doutníku. Tento koňak je vyráběn ve velmi omezeném množství a vzhledem ke stále se ztenčující nabídce takto starých koňaků jde o opravdu zajímavou investici. Navíc láhev je velmi vhodná pro gravírování a může se z ní tak stát opravdu osobní dárek.