Vážení zákazníci, ve středu 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

Dictador Lalique black 1977

Sběratelé, investoři a milovníci značky Dictador se konečně dočkali. Na trh byla uvedena dlouho očekávaná druhá edice rumu Dictador Generation Lalique, která spojuje světoznámou francouzskou „křišťálovou“ značku Lalique s prestižní značkou rumu Dictador. Toto druhé vydání navazuje na obrovský úspěch první spolupráce, kdy byl Dictador Generation en Lalique 1976 představen v čiré křišťálové karafě. Tentokrát se ale, díky nápadné černé křišťálové láhvi Lalique připomínající onyx, dostává Dictador Generation en Lalique 1977 na ještě vyšší úroveň.

Společnost Lalique vybrala rum Dictador jako prvního výrobce rumu, který se představí v jejich úžasných křišťálových uměleckých dílech, což svědčí o bezkonkurenční kvalitě a dokonalosti této značky.

Karafa Dictador Lalique 1977

Karafa navržená společností Lalique je inspirována magickou a tajemnou krásou Karibského moře s jeho nádhernými odlesky a uklidňujícími zvuky pláží omývaných křišťálovými vodami. Společnost Lalique zachytila charakter tohoto přírodního zázraku tím, že do svého mistrovského díla zakomponovala vodní vzory. Okouzlující vlny Karibského moře zdobící láhev jsou černé jako smola a znázorňují noční mořskou hladinu osvětlenou jemným odleskem měsíčního světla. Použitá technika matování, která je pro výrobky Lalique typická, dodává již tak ohromujícímu uměleckému dílu fascinující hloubku a rozměr. Poukazuje tak na mimořádný výkon technického mistrovství, ale především na tvůrčí genialitu a rozhled.

Limitovaná edice 300 láhví

Dictador Generations en Lalique je jedinečný projekt oslavující spolupráci otce a syna Parra z rodiny master blenderů této kolumbijské společnosti. Společně dlouho vybírali nejvhodnější rum, kterým by naplnili tuto skutečně mimořádnou karafu. Nakonec se rozhodli pro sud s rumem, který byl vydestilován v roce 1977 a splňoval vysoké nároky, které na něj kladli. Z něho bude postupně stočeno pouhých 300 karaf. Tento mimořádný rum má jemnou vůni zestárlého dubu s tóny lesní půdy a perníku. Decentně se ozývají kávová zrna, sladový nádech s fíky, sherry a datle. Chuť se otevírá velmi zvolna s náznakem zázvoru a slaného karamelu, pokračuje nádechem medu, opraženými lískovými oříšky, špetkou lékořice a ananasu. Závěr je dlouhý, s přetrvávající chutí zázvoru, kakaa a tabáku.

Dictador Generations en Lalique - box

Černá karafa je zasazena do skutečně luxusního prezentačního boxu, který je vyroben s minimalistickou precizností. Pyšní se černým tělem, přičemž po stranách se linou složitě vyřezávané vodní vzory, které zároveň vytvářejí bezešvý povrch beze spár. Černá matová povrchová úprava dodává boxu velmi elegantní nádech, zatímco duhová zrcadla uvnitř odrážejí světlo a zvýrazňují nádheru karafy. Osvětlení je v podobě LED pásků decentně umístěné v zrcadle v kombinaci s tvrzeným černě matným sklem. Dokonalé panty, které bezhlučně a jemně box otevírají, minimalistický design a laserem leptané detaily na bocích už jenom podtrhují celkový úžasný dojem

Dictador Lalique Black 1977 - představení

Oficiální představení Dictador Generation en Lalique 1977 v České republice proběhlo 8.9.2023 ve Vista Resortu v Praze. Podávala se jídla jihoamerická kuchyně, kde k jednotlivým chodům byly napárovány limitované edice ročníkových rumů Dictador, například Dictador 2 Masters nebo Dictador MOPA MOPA. Ovšem skutečným vrcholem byla závěrečná ochutnávka rumu Dictador Lalique Black 1977. Celou degustaci provázel velmi zajímavým komentářem brand ambassador značky Dictador Tomáš Chudomel. 

Momentálně je v České republice několik kusů tohoto mimořádného rumu, přičemž zaváděcí cena je stanovena na 25.000 Euro. Dictador Generation en Lalique 1977 je určen nejen pro sběratele, ale také pro investory, kteří hledají alternativy ke klasickým investicím. Limitované edice rumu mívají obvykle ten největší potenciál pro zhodnocení, jedná se tedy o typický investiční alkohol.

V případě zájmu se na nás neváhejte obrátit (jan.odvarko@bestdrink.cz).