Vážení zákazníci, ve středu 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

Glenmorangie Truffle Oak 26 Y.O.

Palírna Glenmorangie uvedla na trh nový přírůstek z rodiny limitovaných sbírkových single malt whisky. Jedná se o výjimečný počin z hlediska typu sudu, ve kterých skotské whisky zrají. Master blender Dr. Bill Lumsden se nechal inspirovat výjimečnými duby, které rostou v Černém lese v Německu. Tyto mohutné a vznešené stromy, známé pod názvem Quercus Robur, se dožívají až tisíc let a v jejich spletitých kořenech se výtečně daří vzácným černým lanýžům. Dřevo těchto velikánů je vysoce porézní, což zajišťuje vysokou interakci mezi sudem a destilátem. Andělská daň je v tomto případě samozřejmě vyšší než obvykle, ale výsledek je vynikající a dřevo přináší do whisky mnohem více lahodných tónů.

 
Obrázek článku
 
 

Truffle Oak – mimořádné dřevo

Prvních deset whisky zraje klasicky v sudech po bourbonu a teprve zbývajících 14 let dozrává v sudech vyrobených z tohoto dřeva.  Tento typ sudů pojmenoval Dr. Bill Lumsden právě po černých lanýžích – truffle oak. Dřevo dodává whisky neuvěřitelnou plnost a komplexnost, která najde v porovnání s jinými whisky jen těžko srovnání. Stáčí se v přirozené sudové síle 55,7 % a nefiltruje se za studena.

Výjimečná chuť a vůně

Glenmorangie 26 Y.O. má barvu leštěného mahagonu, ve vůni se snoubí tóny karamelek, lískových oříšků a lanýžů. Můžeme také ucítit vyzrálý balzamikový ocet, čerstvě namletý kokos nebo pečené kaštany. Chuť je mimořádně komplexní a má mírnou příchuť pepře, která přechází do chutě zralých broskví, mučenky a melounu. Tóny lanýžů a pekanových ořechů jsou v mírném kontrastu s dotekem mléčné čokolády. Závěr je dlouhý a sladký, doplněný jemným závanem skořice a mentolu. Delikátní.

Edice má pouhých 1000 láhví, každá láhev má své číslo a podpis master blendera Dr. Billa Lumsdena. Skvělá investiční příležitost nebo šance pro milovníky skotských single malt whisky.