Vážení zákazníci, ve středu 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

Havana Club Don Navarro

Společnosti Maestros del Ron Cubano a Havana Club představily exkluzivní limitovanou edici rumu Havana Club Don Navarro, kterou vyrobili přední kubánští mistři rumu na počest svého historického vůdce, nyní již zesnulého Primer Ron de Cubano Maestra José Pabla Navarra Campa.

Pod vedením Primer Maestra Havana Clubu Juana Carlose Gonzáleze se v palírně Havana Clubu sešli Maestro Roneros a jejich pomocníci z celého ostrova, aby uctili mimořádný přínos Dona Navarra ke kubánské rumové tradici. Don Navarro zasvětil 50 let svého života své vášni pro výrobu rumu, neustále se učil, inovoval a posouval hranice. Asi nejvýznamnějším jeho počinem je vytvoření rumu Havana Club 7 v 70. letech 20. století za použití techniky kontinuálního zrání. Don Navarro během své kariéry připravil půdu pro kreativitu a dokonalost celé generaci maestrů a kubánský rum se opět dostal na výsluní.

Rum Havana Club Don Navarro

Havana Club Don Navarro je výjimečný rum vytvořený ze směsi dlouho zrajících rumů z exkluzivních rezerv palírny Havana Club rum. Obsahuje dokonce i rum Centenario, který před více než čtyřiceti lety Don Navarro osobně namíchal. Don Navarro tím položil základ pro novou kategorii rumů, dnes známou jako extra prémiové rumy. Tento nový, mimořádný počin značky Havana Club, která je ztělesněním kubánského rumového řemesla, dala vzniknout rumu s jedinečnou barvou a výjimečným profilem: hladkému, elegantnímu, ale zároveň silnému, vášnivému a připomínajícímu osobnost Dona Navarra. 

Kubánské rumy

Anne Martin, globální marketingová ředitelka společnosti Havana Club, říká: "Je nám ctí vzdát hold otci kubánského rumu tak, jak to umíme jen my, a vychutnat si tento výjimečný rum ze sklepů Havana Club. Když jsme v naší palírně v San José přivítali všechny Maestros, vzpomněli jsme si na Dona Navarra, který říkával, že "Rum se nerodí z magické kombinace. Je to kulturní dědictví, které se předává z Maestra na Maestra, ze srdce na srdce, z Kubánce na Kubánce."

Rum Havana Club Don Navarro má limitovanou produkci pouhých 1 000 lahví a stává se tak zajímavým a vyhledávaným nejen pro milovníky rumů, ale i pro sběratele jako investiční rum.