Vážení zákazníci, ve středu 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

Nejdražší whisky na světě

Společnost The Craft Irish Whiskey Co. ve svém únorovém prohlášení oznámila, že její láhev whiskey The Emerald Isle se vydražila za 2,8 milionu dolarů. To z ní činí nejdražší whiskey, která kdy byla na světě prodána. Titul nejdražší whisky na světě dosud držela skotská single malt whisky The Macallan 1926, která byla vydražena za 2,7 milionu dolarů v listopadu roku 2023. Třicetiletou irskou jednosladovou whisky The Emerald Isle v lednu vydražil po dlouhém boji Mike Daley z USA, který ji přidal do své rozsáhlé sbírky několika tisíc lahví skotské, irské a americké whisky.

Emerald Isle Whiskey - příběh vzniku

The Emerald Isle je naprosto výjimečná whisky s neuvěřitelným příběhem. Majitel a zároveň master blender společnosti Jay Bradleyal při běžné kontrole sudů a ochutnávání jednotlivých šarží whisky, objevil něco mimořádného: dokonalý 40litrový sud po sherry Pedro Ximénez, plný ultra vzácné, naprosto bezchybné whisky. Pochopil, že tento úžasný destilát, třikrát jemně destilovaná irská whiskey, má potenciál stát se nejdražší whiskey na světě. Při její dražbě by tak mohl získat spoustu peněz na charitu. Zrodila se myšlenka vytvořit luxusní destilát, který nebude mít obdoby. Oslovil proto Tiaga Russo, vedoucího designu společnosti Fabergé, aby se podílel na jeho vzniku. Ten s radostí přijal a za necelý rok přišlo na svět 7 unikátních láhví.

Keltské vejce Fabergé

Tiego Russo byl celým projektem zcela pohlcen a vše dotáhl k naprosté dokonalosti. Nejprve navrhl jedinečný box z kaštanového dřeva. Poté připravil návrh vejce Fabergé, které zdobí pavéza keltského uzlu. Jeho výrobu si vzal na starost Marcus Mohr, mistr Fabergé již čtvrté generace. Vejce je vyrobeno z 18karátového žlutého zlata a vyžádalo si více než 100 hodin práce. Je opatřeno legendárním sklovitým smaltem Fabergé guilloché v pastelově zelené barvě. Keltský uzel je osázený 104 brilianty a představuje symbol keltské věčnosti, lásky a přátelství. Špička vejce Fabergé je ozdobena surovým nebroušeným smaragdem pocházejícím z dolu Kagem v Zambii.

Hodinky Fabergé

Kazeta z kaštanového dřeva obsahuje ale také další skvost - hodinky Fabergé. Každý ciferník je unikátní a inspirovaný jedním ze „sedmi divů Irska“. Všech sedm kusů vyrobil André Martinez, mistr Fabergé. Pouzdro hodinek je zasazené do růžového zlata, ze stejného kovu jsou i korunky, ciferník i strojek jsou kryty safírovými sklíčky. Strojek je samonatahovací a jeho součástí je vzácné oscilační závažíčko z 22karátového zlata, zdobené ve stylu Fabergé. Hodinky jsou stejně funkční jako nádherné, mají průměr 41 mm a jsou vodotěsné do 30 metrů. Jejich jedinečný design doplňuje hnědý řemínek z aligátora a spona z růžového zlata - ztělesnění švýcarské hodinářské práce. 

Investiční alkohol - irská whiskey

Whiskey Emerald Islay splňuje představy všech sběratelů a investorů pro dokonalý investiční alkohol. Luxusní kazeta, která obsahuje fantastickou 30tiletou whisky, originální keltské vejce Fabergé a nezaměnitelné hodinky. The Emerald Isle whiskey se může stát nejen ryze investiční whisky, ale její zcela ojedinělý design ji přímo předurčuje k vystavení jako nádherné mistrovské dílo v muzeu.

Jay Bradley, majitel společnosti, potvrdil, že bude v započaté cestě výroby luxusních destilátů pokračovat a dále dodal: „To, že se láhev The Emerald Isle stala nejdražší whisky, která se kdy prodala, je pro můj podnik monumentální úspěch. Společnost The Craft Irish Whiskey Co. jsem založil s cílem udělat z irské whiskey nejvyhledávanější luxusní destilát a obnovit pověst Irska jako výrobce nejlepší whisky na světě. Čeká nás toho ještě hodně a já se těším, až naši zákazníci a konkurenti uvidí, co máme v plánu.“