Rumový seriál - Dominikánská republika
Dominikánská republika se stala útočištěm těch, kteří po převratu na konci 50. let utekli z Kuby. A tím pádem i novou rumovou velmocí. Od té doby navazuje na tradici velmi kvalitních kubánských rumů. Není divu, že rumy z této oblasti patří ke světové špičce pro svojí vynikající chuť, která je výsledkem poctivé práce a kvalitních surovin.
Dominikánská republika leží na východě ostrova Hispaniola. Většinu území vyplňují horská pásma. Nejvyšší hora, pojmenovaná Pico Duarte, je vysoká 3087 m n. m., nejníže položeným bodem je jezero Enriquillo, které leží pod hladinou moře. Nížiny se táhnou podél pobřeží. Podnebí je vlhké a tropické. Průměrné teploty se pohybují od 16 do 30 °C. Roční úhrn srážek se pohybuje v rozmezí od 1000 do 2000 mm. Dominikánská republika leží v oblasti, kde často řádí hurikány. Povrch je z 40% pokryt lesními porosty.

Španělé používali Santo Domingo jako odrazový můstek na svých výpravách k objevování a kolonizování karibské oblasti a Jižní Ameriky. Oblast se proslavila výrobou rumu a kvalitních doutníků. Rumy jsou většinou lehké s jemnou chutí. Zákon stanovuje, že rumy musí zrát minimálně jeden rok. Řadí se mezi největší světové výrobce rumů. Pochází odtud značky jako Oliver & Oliver, Barcelo, nebo Matusalem. Pro místní dominikánské rumy je typická nasládlá a jemná chuť s ovocnými tóny. Pokud se chcete ponořit do světa prémiových rumů, právě ty z Dominikánské republiky budou možná ty pravé.