Vážení zákazníci, ve středu 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

Nejznámější rumy

Rum je jedním z nejoblíbenějších alkoholických nápojů na světě. Jeho sladká chuť a exotické aroma přinášejí do našich životů okamžiky radosti a relaxace. Existuje mnoho druhů rumu, které se liší podle země původu, výrobního procesu a doby zrání. My se nyní zaměříme na ty nejznámější rumy.

Nejznámější rumy v České republice

Jedním z nejznámějších rumů je rum Zacapa, pocházející z Guatemaly. Zacapa je proslulý svou bohatou a komplexní chutí s tóny vanilky, kakaa a karamelu. Tento rum zraje ve speciálních sudech, ve kterých předtím často stárnul a zrál bourbon nebo sherry. Rum Zacapa je ceněný mezi rumovými znalci po celém světě a často je označován za nejlepší rum. 

Vynikajícím rumem je rum Diplomático pocházející z Venezuely. Rum Diplomático má bohatou a lahodnou chuť, která skvěle kombinuje tóny ovoce, medu a koření. Rum Diplomático již získal mnoho ocenění a je oblíbeným destilátem pro ty, kteří hledají vyvážený a jemný rum

Další rum, který stojí za zmínku, je rum Don Papa z Filipín. Tento rum je pojmenován po jednom z nejvýznamnějších hrdinů Filipínské revoluce, Dionisiu Magbacovi, který byl známý jako Don Papa. Don Papa rum je vyroben z cukrové třtiny z provincie Negros Occidental a nabízí sladkou a bohatou chuť s tóny citrusů, vanilky a koření. Tento rum již získal mezinárodní uznání a stal se oblíbeným v mnoha částech světa.

Nejznámější rum = nejlepší rum?

Není vždy pravda, že nejznámější rumy jsou nutně nejlepší rumy. Existují i jiné zajímavé volby, které stojí za vyzkoušení. Například rum Dictador z Kolumbie nabízí jedinečnou chuť s tóny kakaa, karamelu a ořechů. V jeho portfoliu navíc nalezneme opravdu zajímavé investiční rumy, typickým příklad je Dictador Lalique nebo Dictador Mopa Mopa. Další zajímavou volbou z Kolumbie je rum Coloma, který v závěrečné fázi dozrává v sudech po kávovém likéru, což mu dodává decentní kávovou dochuť. A pokud se chceme ponořit do světa slunného Karibiku, nesmíme vynechat úžasný karibský rum Don Q z Portorika. Rum Don Q je destilován z nejčistší cukrové šťávy a nabízí svěží chuť s tóny citrusů a koření. Dalším karibským pokladem je potom rum Patridom z Dominikánské republiky, který je známý svou bohatou a plnou chutí.

Skvělé rumy

Úžasných rumů dnes můžeme ochutnat nepřeberné množství a vybrat nejlepší rum je opravdu velmi obtížné. Vybereme z těch nejoblíbenějších alespoň několik. Rum Bumbu je rum s původem z Karibiku, který se vyznačuje sladkou a exotickou chutí s tóny vanilky, ovoce a koření. Po destilaci dlouze zraje v dubových sudech, což přispívá k jeho bohaté a vyvážené chuti. Rum Relicario je dominikánský rum s elegantní a jemnou chutí, která kombinuje tóny ovoce, koření a vanilky. Zraje v dubových sudech po sherry, čímž získává svou charakteristickou komplexitu. Rum A.H.Riise dozrává v Dánsku, destilát ale pochází z těch nejlepších destinací v Karibiku a vyznačuje se sladkou a plnou chutí s tóny karamelu, kakaa a ořechů. Dozrává v dubových sudech, které mu dodávají hloubku a bohatost. Každý z těchto rumů nabízí jedinečnou chuťovou paletu a je oblíbený mezi rumovými znalci po celém světě. 

Jak nejlépe vychutnat rum?

Jak si tedy nejlépe užít rum? Existuje mnoho způsobů, jak vychutnat tento výjimečný nápoj. Můžete ho pít samotný, abyste ocenili jeho bohatou chuť a aroma. Další možností je připravit si oblíbený koktejl, jako je například MojitoPina Colada nebo Cuba Libre. Rum také můžete použít při vaření a pečení, kdy pokrmům a dezertům dodá jedinečnou chuť. Užijte si tedy rum dle libosti a především si vychutnejte jeho chutě a vůně, které vám přinesou okamžiky radosti a relaxace.