Ron Botran Reserva 15 Y.O. 0,7 l

Kód: 1256200
Značka: Botran
849 Kč 1 212,86 Kč / 1 l
Skladem do 2 dnů
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ron Botran Reserva je jedinečný rum, který je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2.333 metrů v sudech z bílých dubů, ve kterých zrál dříve bourbon, sherry a portské víno. Je vyráběn kombinací rumů o průměrné době zrání 5 - 15 let. V roce 2010 získal významné ocenění Gold Medal at Ministry of Rum 2010.

Informace o alergenech.

Ron Botran Reserva 15 Y.O. 0,7 l

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
Ron Botran Reserva 15 Y.O. 0,7 l

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Ron Botran Reserva 15 Y.O. 0,7 l

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Ron Botran Reserva 15 Y.O. 0,7 l

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Karibské rumy
% alkoholu: 40
Objem: 0,7 l
Stáří: 15 let
Výrobce: Botran
Země: Guatemala

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Rumy Botran jsou po téměř století vyráběny v Guatemale jakožto vůbec první Guatemalský rum. Právě Guatemala má sopečně obohacenou půdu a ideální klima pro pěstování cukrové třtiny. Rodina Botran byla běžně známá jako výrobce cukrové třtiny v Guatemale, ale v roce 1939 se rozhodla začít vyrábět i samotné rumy. Pět bratrů založilo malou výrobnu rumu a začali s produkcí. Cukrovou třtinu rodina pěstuje na vulkanické půdě, která jí dodává velké minerální bohatství. Rumy se také vyznačují zráním ve velkých nadmořských výškách, což má společně s nižší teplotou zásadní vliv na odpařování neboli andělský podíl.

Rumy Botran se v současné době destilují ve stejné palírně jako například rumy Zacapa. Liší se od ostatních tím, že nejsou z melasy, ale přímo ze šťávy cukrové třtiny. Díky tomu jsou méně sladké, avšak chuťově výraznější a komplexnější. Pro zrání se používají takřka výhradně sudy z bílého dubu, kde rumy zrají po dlouhé roky metodou solera. Na závěrečné dozrávání jsou použity sudy po sherry či po portském.