Malteco 10 Y.O. Anejo Suave 0,7 l

Kód: 1344000
Značka: Malteco
550 Kč 785,71 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
18.4.2024
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Malteco 10 Y.O. je panamský rum z cukrové třtiny, zrající v dubových sudech po dobu 10-ti let v nadmořské výšce 2500m. Rum je lehký a mírně nasládlý, převládají tóny kandovaného ovoce, vanilky a karamelu. Vše korunuje výrazný a perfektně vyvážený závěr. 

Informace o alergenech.

Malteco 10 Y.O. Anejo Suave 0,7 l

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
Malteco 10 Y.O. Anejo Suave 0,7 l

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Malteco 10 Y.O. Anejo Suave 0,7 l

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Malteco 10 Y.O. Anejo Suave 0,7 l

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Karibské rumy
% alkoholu: 40
Objem: 0,7 l
Stáří: 10 let
Výrobce: Malteco
Země: Panama

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Malteco vznikla v roce 1930 v Guatemale. Za jejích zrodem stála rodina Botranů, kteří stojí i za další ikonickou značkou rumů – Ron Botran. Malteco bylo vyráběno v oblasti Quetzalteca, ve stejnojmenné palírně. To však platilo pouze do roku 2011, kdy palírnu převzala nadnárodní skupina Diageo, která se rozhodla veškerou pozornost věnovat svým dvěma vlajkovým značkám a to byl rum Botran a rum Zacapa.

   #ShowMore#

Z Guatemaly do Panamy

Výroba tedy musela být přesunuta jinam. Nakonec byla za novou palírnu vybrána Caribbean Spirits Panama Distillery v Panamě. S pomocí guatemalských "Maestros Roneros" se mu přesto podařilo zachovat guatemalský styl rumů, proto je na lahvích uvedeno "Ron al estilo de Guatemala".

 

 

Rum Guatemala

Guatemalský rum je založen především na použité surovině: třtinovém medu. Někdy se mu říká třtinový sirup, což je čistá šťáva z vařené a redukované cukrové třtiny, jakýsi mezistupeň mezi vesou (čistou šťávou) a melasou. Její výhodou je, že poskytuje jak čerstvé třtinové tóny, tak karamelizovanou chuť. Kromě toho je zajímavá i z hospodářského hlediska: zatímco čistá šťáva musí být zpracována a zkvašena do 24 hodin po rozkrojení třtiny, třtinový med lze skladovat mnohem déle. To umožňuje celoroční destilaci bez závislosti na ročním období. Po rychlém kvašení (24-48 hodin) se mošt destiluje v kontinuální koloně a dále zraje v sudech. Používají se lehce vypálené sudy z amerického bílého dubu, ve kterých předtím zrál bourbon.

 

Osobité rumy Malteco

Již v prvních rumech této řady objevíme zajímavou osobitost, která se výrazně vzdaluje stereotypům této kategorie destilátů. To je případ patnáctiletého rumu Reserva Maya, což je sladký, ale poměrně komplexní rum. Pětadvacetiletý rum Reserva Rara je oproti tomu více pražený, karamelizovaný a také sukovitější. Obecně můžeme Malteco označit za rumy s příjemně nasládlou, ale nikoliv vlezlou chutí, které si oblíbí zejména vyznavači ovocnějších a lehčích rumů.