Brazilský rum - Cachaca a jeho historie
S rozlohou téměř 8,5 milionů čtverečních kilometrů a bohatstvím různorodých ekosystémů, je Brazílie opravdovým geografickým divem. Nalezneme tu tropické pralesy, rozlehlé savany i nádherné písčité pláže, zkrátka neuvěřitelnou rozmanitost. Pro výrobce Cachaçy je ale zásadním prvkem brazilského prostředí klima. Tropické teploty a vlhké podnebí jsou ideální pro pěstování cukrové třtiny, což je klíčová surovina, ze které se vyrábí rum. Historie Brazílie a destilátu Cachaça jsou pevně spjaty. Éra tohoto unikátního destilátu se začala psát v 16. století, když portugalští kolonisté přivezli a zasadili cukrovou třtinu. Cukrovarnické plantáže a palírny se staly neodmyslitelnou součástí brazilské krajiny, a Cachaça se stala kulturním dědictvím spojeným s radostí a pohostinností.