Vážení zákazníci, ve středu 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

Rumové regiony - Panama

Panama není jen malebná krajina a země s pestrou historií, ale také krajina s ideálními podmínkami pro pěstování cukrové třtiny. To z ní tak činí významného hráče ve světově třtinového rumu. V průběhu let se totiž Panama stala nejen klenotem Střední Ameriky, ale i domovem jedněch z nejlepších rumů na světě.

Panama - malebná země s pohnutou historií

Panama, spojující Severní a Jižní Ameriku, se pyšní bohatou biodiverzitou a jedinečným klimatem. Tato země, obklopená Atlantikem a Pacifikem, nabízí rozmanitou geografii od deštných pralesů až po vysokohorské oblasti. Tropické podnebí s pravidelnými dešti vytváří ideální podmínky pro pěstování cukrové třtiny, klíčové suroviny z níž se vyrábí rum. Historie Panamy a karibský rum jsou tak neoddělitelně spjaty. Během koloniální éry byla Panama klíčovým přístavem pro španělské lodě, které převážely zlato a další bohatství z dobytých území. Společně s levnou pracovní silou to vedlo k překotnému rozvoji plantáží cukrové třtiny. Tradice destilace rumu se zde uchytila a stala se jedním z klíčových prvků panamské kultury.

Panamský rum

Panamský rum se vyznačuje svou jedinečnou chutí a kvalitou, což je dáno nejen tradicí, ale i inovací v destilaci. Destilační metody, předávané z generace na generaci, se staly uměním, přičemž mnozí výrobci uplatňují tradiční postupy v kombinaci s moderními technologiemi. Výsledkem jsou rumy s bohatým aroma a komplexní chutí, které oslovují i ty nejnáročnější rumové znalce. Pojďme si představit několik nejznámějších panamských značek:

  1. Ron Abuelo: jeden z předních producentů v Panamě, Ron Abuelo, má v Panamě skutečně skvělé renomé. S kombinací tradičních postupů a moderních technologií produkuje škálu rumů s různými stupni zrání, splňujících očekávání milovníků tohoto nápoje.
  2. Zafra rum se pyšní tím, že jeho rumy zrají v sudech, kde předtím zrál bourbon, po dobu až 30 let. Tento dlouhý proces zrání přináší do rumu Zafra bohaté a komplexní chutě. Odráží nejen kvalitu panamského rumu, ale také váhu historie této země. Rum Zafra je synonymem pro vyzrálý panamský rum, který oslovuje ty, kteří hledají noblesu a vyváženost.
  3. Rum Bumbu přináší do světa panamského rumu jedinečný zážitek. Tato exkluzivní značka využívá staré receptury z 16. století, které se smísily s moderní destilací. Bumbu je známý svou hladkou chutí s tóny vanilky, medu a exotického ovoce. Lahodná kombinace tradic a inovací činí Bumbu nezaměnitelným hráčem na poli luxusních panamských rumů.
  4. Panama Pacifik Rum: tato značka je synonymem pro luxus a kvalitu. Jejich rumy, stařené v sudech po bourbonu, přinášejí do světa rumu nové dimenze chutí a vůní.
  5. Carta Vieja: s bohatou historií sahající až do roku 1823 je rum Carta Vieja jednou z nejstarších panamských rumových značek. Jejich rumy spojují tradici s moderním pohledem na destilaci.
  6. Rum Malteco představuje spojení panamské tradice a guatemalského umění destilace. S použitím místních ingrediencí a péčí o detaily produkuje Malteco rumy, které odrážejí jedinečnou duši obou zemí. Značka se zaměřuje na zachování autentičnosti a vytváření rumů, které vyprávějí příběh regionu. Malteco je pro milovníky rumu, kteří hledají nejen lahodnou chuť, ale i příběh plný vášně a tradice.

Výjimečné panamské rumy

Panama není jen zemí s fascinující historií a působivou přírodou, ale také tu najdeme snad ty nejlepší rumy na světě. Výrobci v Panamě se drží tradic, zároveň však nebojí inovovat a přinášet do světa rumu nové a nezapomenutelné zážitky. Kvalita panamského rumu spočívá v kombinaci umění destilace, tradičních postupů a klimatických podmínek. S nákupem panamského rumu tak nejen podporujeme místní tradice, ale také si dopřáváme lahodný nápoj, který zdobí skleničky rumových sběratelů po celém světě.