Olivové oleje
Jak poznáme nejlepší olivový olej?
I u extra panenských olejů existují na trhu oleje rozdílné kvality. Jak je to možné? Důležitým ukazatelem kvality olivového oleje je jeho acidita (neboli kyselost olivového oleje). Ta udává obsah volných mastných kyselin v oleji. Aby olej mohl být označený jako extra panenský (extra virgin), nesmí acidita přesáhnout 0,8 %. Pokud je však acidita nižší než 0,4 %, můžete si být jisti super kvalitou oleje a oliv, ze kterých se olej získal. Ty nejlepší extra panenské oleje s nízkou aciditou dovážíme přímo z Portugalska, buď z oblasti Douro nebo Alentejo. Jedny z nejlepších olivových olejů produkuje společnost Pacheca, která má v portfoliu i skvělé portské víno nebo víno červené a bílé víno. Aby se udržela kvalita olivového oleje, je důležité olivový olej správně uchovávat. Ideálně v tmavě zabarvené láhvi, v tubusu či krabičce, na suchém a stinném místě.
#ShowMore#