ZMĚNA OTEVÍRACÍ DOBY KAMENNÉ PRODEJNY: Pondělí - Pátek: 9 - 19, Sobota a Neděle: ZAVŘENO

Ron Botran 12 Y.O. 0,7 l

Kód: 1256190
Značka: Botran
739 Kč 1 055,71 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
18.6.2024
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ron Botran 12 Y.O. zraje až 12 let systémem solera v nevypálených a vypálených sudech po americké whiskey a sudech po sherry. Má výrazné, intenzivní aroma vanilky, sušeného ovoce, vypáleného dřeva a kakaa a perfektně vyváženou chuť, ve které se projevují tóny, jako je meruňka, sušené fíky, mandle, vlašské ořechy a náznak vypáleného dřeva.

Informace o alergenech.

Ron Botran 12 Y.O. 0,7 l

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
Ron Botran 12 Y.O. 0,7 l

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Ron Botran 12 Y.O. 0,7 l

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Ron Botran 12 Y.O. 0,7 l

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Karibské rumy
% alkoholu: 40
Objem: 0,7 l
Stáří: 12 let
Výrobce: Botran
Země: Guatemala

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Rumy Botran jsou po téměř století vyráběny v Guatemale jakožto vůbec první Guatemalský rum. Právě Guatemala má sopečně obohacenou půdu a ideální klima pro pěstování cukrové třtiny. Rodina Botran byla běžně známá jako výrobce cukrové třtiny v Guatemale, ale v roce 1939 se rozhodla začít vyrábět i samotné rumy. Pět bratrů založilo malou výrobnu rumu a začali s produkcí. Cukrovou třtinu rodina pěstuje na vulkanické půdě, která jí dodává velké minerální bohatství. Rumy se také vyznačují zráním ve velkých nadmořských výškách, což má společně s nižší teplotou zásadní vliv na odpařování neboli andělský podíl.

Rumy Botran se v současné době destilují ve stejné palírně jako například rumy Zacapa. Liší se od ostatních tím, že nejsou z melasy, ale přímo ze šťávy cukrové třtiny. Díky tomu jsou méně sladké, avšak chuťově výraznější a komplexnější. Pro zrání se používají takřka výhradně sudy z bílého dubu, kde rumy zrají po dlouhé roky metodou solera. Na závěrečné dozrávání jsou použity sudy po sherry či po portském.