Švestky v armagnacu 0,7 l

Kód: 3020080
Značka: Delord
780 Kč 1 114,29 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
21.3.2024
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Delikátní švestky v armagnacu jsou vynikajícím doplňkem tradiční gaskoňské kuchyně. Doporučujeme gurmánům, kteří chtějí ochutnat něco nového.

Informace o alergenech.

Švestky v armagnacu 0,7 l

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
Švestky v armagnacu 0,7 l

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Švestky v armagnacu 0,7 l

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Švestky v armagnacu 0,7 l

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Delikatesy
% alkoholu: 18

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Výroba v rodinné destilerii Delord začala v roce 1893. Po smrti zakladatele se dva synové rozhodli pokračovat v otcově práci – v pěstování vinné révy, destilaci a v prodeji svých produktů. V roce 1925 starší syn Gaston a mladší bratr Georges založili společný podnik Delord Fréres. Nyní již další generace Delordů, jmenovitě Jacque a Pierre, vyrábí na stejném místě a podle původních receptů pověstný destilát, který pak v dubových sudech zraje ve starobylých sklepích. Rodinný podnik je zcela nezávislý. Patří mu vinohrady, výrobna lihovin, destilerie s pěti destilačními přístroji i sklepy, jejichž kvalita a tradice si zachovávají pověst po celé generace. 

   #ShowMore#

Oblast Armagnac

Rodinné vinice se rozprostírají v samém srdci kraje Bas – Armagnac, v centru jedné ze tří zákonem stanovených oblastí Appelation d‘Origine Controlée. Pro výrobu armaňaku se na vinicích pěstují tři odrůdy bílého vína-folle blanch, colombard a ugni blanc. Jednotlivé odrůdy vynikající kvality s vlivem sousedních oblastí Bordeaux, Gaillac, Rhony, Languedoc-Roussillon se sbírají postupně podle zralosti a odvážejí do palírny k dalšímu zpracování. 

Výroba

Palírna leží ve vesnici Lannepax. Zde probíhá příprava sebraných plodů a destilace vybraných hroznů úrody. Destilace probíhá zpravidla od začátku prosince do konce ledna. Dva speciální měděné destilační přístroje alambic armagnacais produkují nepřetržitě okolo 1600 litrů 60% alkoholu během 24 hodin, druhá destilace je poté provedena kontinuálním způsobem. Technika destilace sem přišla společně s arabskou kulturou. Po destilaci a několikanásobné filtraci je prakticky bezbarvý destilát stočen do dubových sudů a převezen do sklepů, kde dlouhodobě zraje. Dubové dřevo zbarvuje armagnac postupně přes slámově žlutou, zlatě jantarovou až do světle rubínové barvy. Současně dochází i ke zjemňování chuti a poklesu alkoholu na 40 %. Během zrání se armagnac ve sklepích pravidelně testuje, aby splňoval maximální kritéria kvality. 

Ročníkový armagnac Delord

Nejstarší ročníky jsou uchovávány v demižónech ve zvlášť chráněné místnosti. Po stočení do typických saténových lahví jsou ručně nalepeny etikety a kvalita produktu potvrzena tradiční rodinnou voskovou pečetí. Etikety vybraných ročníků jsou osobně podepsány majitelem firmy. Ročníkový armaňak je v poslední době velmi oblíbeným dárkem k narozeninám.

Rodinný podnik

Armagnac Delord je dnes již jediný čistě rodinný podnik s vlastními vinicemi, destilerií a sklepy. Svou produkci distribuuje do více než 20 zemí Evropy, Ameriky, Tichomoří a Austrálie. 80% produkce armagnacu zůstává na francouzském trhu. Produkty Armagnac Delord získávají pravidelně ocenění na nejvýznamnějších světových soutěžích.

130.výročí vzniku společnosti

V roce 2023 oslavila společnost Delord jubileum, 130. výročí založení palírny. Při této příležitosti uvedla na trh svůj mimořádný koňak Armagnac Delord Epopée, který v limitovaném množství 584 láhví oslavuje všechny 4 generace podílející se na úspěších společnosti.