Ajala 70% tmavá čokoláda s pomerančem a květy 45 g
Kód: 3007213Související produkty
Detailní popis produktu
Ajala je čokoláda z výběrových kakaových bobů z odrůdy Criollo pocházejících z ekologicky šetrného zemědělství v BIO kvalitě z Peru. Tato odrůda je velmi vzácná (pouze 3 % světové produkce) - je to původní odrůda kakaovníku, kterou používali již staří Mayové. Boby z této odrůdy mají unikátní chuť s jemnými tóny ovoce, oříšku, karamelu a vanilky.
Ajala chocolate je brněnská manufaktura na ruční výrobu čokolády podle staré tradiční receptury z 18. století jen z kakaových bobů z Peru (které si výrobci sami šetrně praží a mezi žulovými kameny melou) a cukrové třtiny.
Složení: kakaové boby, sušená třtinová šťáva, výtažek z pomeranče, sušené květy byliny.
Informace o alergenech.
Expres po Praze
Rychlé dodání
Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.Kamenná prodejna
V přátelském prostředí poradíme s výběrem.Alkoholu rozumíme
Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.Doplňkové parametry
Kategorie: | Dárkové čokolády |
---|---|
Výrobce: | Ajala |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Celé dobrodružství brněnských zakladatelů této populární značky začalo ochutnáním poctivé čokolády z Guatemaly. A právě tato mayská čokoláda pro ně byla neskutečným zážitkem – absolutní nadšení se střídalo s překvapením z neobvyklé chuti. Bez velké nadsázky můžeme říct, že prozřeli, protože čokoláda chutnala zcela jinak než ty, které si doposud kupovali. Začali se tedy o čokoládu více zajímat a zjistili, že v Evropě není snadné získat pravou a poctivou čokoládu. Nebo že Československo bylo za první republiky třetím největším zpracovatelem kakaových bobů na světě. To vše je inspirovalo k založení manufaktury AJALA CHOCOLATE.
#ShowMore#
Historie čokolády Ajala
Ajala znamená v mayském jazyce probuzení a přesně takové pocity by vám tato malá manufaktura ráda předala. Aby vás už první kousek čokolády překvapil a probudil zvědavost i touhu po dalším poznávání. V posledních letech je stále více oblíbené kombinovat rum s tmavou čokoládou a k tomu je čokoláda z Guatemaly jako stvořená.
"Chceme ukázat, jak doopravdy chutná pravá čokoláda připravená jen z výběrových kakaových bobů a třtinové šťávy. Taková čokoláda, která není nezdravou cukrovinkou, ale opravdovým pokrmem bohů plným chuti a zdraví prospěšných látek. Chceme vytvářet udržitelné vztahy mezi námi, farmáři i lidmi milujícími čokoládu a zodpovědným přístupem se starat o blaho naší planety." – Ajala Chocolates