Vážení zákazníci, ve středu 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

Příběh značky BEST DROPS

Myšlenka vytvořit prémiovou značku destilátů se zrodila v lednu 2023. Tento rok byl pro naši společnost bestdrink.cz velmi speciální. V roce 2023 to totiž bylo 18 let, co jsme vstoupili na trh prémiových destilátů. A při jednom z našich pravidelných setkání zaznělo: „Je nám 18. Tak to jsme už dost staří na to, abychom měli vlastní rum.“

Výběr nejlepšího rumu

Po mnoha debatách o možných destilátech jsme se nakonec shodli na tom, že jako první destilát naší vlastní značky, by měl být nalahvován rum. A shodli jsme se také na tom, že potřebujeme rum, který bude nejen chuťově výborný, ale především exkluzívní a jedinečný. Oslovili jsme proto zkušeného destilatéra Libora Zbojana z Hombre´s Distillery, který již měl bohaté zkušenosti s destilací a také blendováním rumů. Připravil pro nás širokou škálu vzorků, které jsme začali pečlivě ochutnávat a porovnávat. Každý vzorek byl jiný, s vlastní chutí, vůní a historií. Nakonec jsme se rozhodli pro osmiletý dominikánský rum, který splňoval naše představy. Je komplexní, s jemnou chutí a delikátně lehkou rumovou sladkostí.

Atraktivní láhev

Vybrali jsme tedy rum. Nyní jsme pro něj začali hledat odpovídající láhev, která by byla moderní, ale zároveň praktická. A tady se na nás usmálo štěstí. V březnu 2023 jsme navštívili veletrh ProWine v Düsseldorfu, abychom se pozdravili s našimi dodavateli vína a zároveň hledali další příležitosti. A na stánku jedné společnosti jsme našli to, co jsme hledali. Láhev, která nás ihned oslovila svým elegantním a moderním designem. Přesně ten typ láhve, který splňoval naši vizi: spojit tradiční chuť a exotický původ rumu s moderním a atraktivním vzhledem.

Etiketa

Další důležitý krok k vytvoření nové značky byla tvorba etikety. Výběr správného motivu, barvy a vůbec celého charakteru etikety byl skutečnou výzvou. Dlouho jsme diskutovali a dohadovali se, co by mělo být hlavním motivem naší etikety, aby co nejlépe vystihla charakter našeho rumu. Nakonec vyhrálo zvířátko - Štětinatec haitský. Tento malý tvor žije pouze na Hispaňole, což je ostrov, o který se dělí právě Dominikánská republika a Haiti. Zároveň je i jedním z jeho symbolů. Značce rumu jsme tak dodali nejen výrazný a jedinečný vzhled, ale především silný důraz na spojení s místem, odkud náš rum pochází.

Hledáme jméno

Najít správný název značky bylo pro nás klíčové. Název měl být jednoduchý, ale zároveň výrazný a zapamatovatelný. Po mnoha hodinách dohadů a argumentací jsme se konečně všichni shodli. Nový název naší značky bude BEST DROPS. Tento název má několik významů – „BEST“ zdůrazňuje náš cíl vytvářet ty nejlepší destiláty, zatímco „DROPS“ odkazuje na kapky dobrodružství a exotiky, do kterých chceme vtáhnout naše zákazníky. Všichni jsme cítili, že to bude ten správný název a přesně vystihne náš vztah k prémiovým destilátům.

.

Značka BEST DROPS

Ron 8 aňos Dominicano BEST DROPS je naším pilotním projektem, první vlastní destilát, který jsme uvedli na trh. Tato edice je skutečně velmi omezená, pouhých 180 kusů, a je určena především pro naše dlouholeté zákazníky a příznivce. Každá láhev má své číslo, které jsme ručně dopsali na zadní etiketu.

A nyní, když je první edice na světě, máme v plánu pokračovat ve vydávání edicí dalších. V každém případě by měly být dostupnější ve větším množství, aby náš rum mělo možnost ochutnat co nejvíce našich zákazníků. Každá edice by měla odrážet různé charakteristiky rumu a nabídnout širokou škálu chutí a vůní. V plánu máme také připravit vlastní gin a výhledově vybrat i nějaký skvělý ovocný destilát.

Vývoj a tvorba nových destilátů nám poskytuje nekonečnou paletu možností. Pracujeme s různými ingrediencemi a hledáme to pravé spojení chutí a vůní. Naše značka BEST DROPS nám otevírá nové obzory v našem podnikání a velmi se tak těšíme na dobrodružství, které nám přinese v budoucnosti.